21. juni 2021
Per Brinckmann, formand for Lejre Lærerforening. Foto: Agnete Vistar
Per Brinckmann, formand for Lejre Lærerforening. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere end hver femte lærer har ingen læreruddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere end hver femte lærer har ingen læreruddannelse
Lejre - 11. maj 2021 kl. 11:33
Af Agnete Vistar

- Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har for Danmarks Lærerforening udarbejdet en rapport og en analyse om brugen af ikke læreruddannede i Folkeskolen. Det er trist og nedslående læsning.

Det skriver Lejre Lærerforenings formand, Per Brinckmann i et indlæg i Dagbladet Roskilde. Og det skyldes ikke mindst, at analysen viser, at 18 procent af underviserne i folkeskolen på landsplan ikke har en læreruddannelse, mens det i Lejre Kommune står endnu værre til - her er tallet 22,2 procent.

- Det er helt og aldeles uacceptabelt, og det kalder på politisk handling, både fra Folketinget, men afgjort også fra kommunalpolitikerne, udtaler Per Brinckmann.

- Ansvaret for at skolerne og skoleledelserne lever op til folkeskoleloven er kommunalbestyrelsens. Det fremgår af folkeskoleloven §30c, at kommunalbestyrelsen i helt særlige tilfælde kan fravige kvalifikationskravene, og kun midlertidigt, skriver han.

Se også Dagbladet Roskilde tirsdag.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk