20. april 2019
Brandfolkene fra Hvalsø satte massivt ind mod vest, øst og syd for at hindre markbranden ved Kisserup i at sprede sig. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Brandfolkene fra Hvalsø satte massivt ind mod vest, øst og syd for at hindre markbranden ved Kisserup i at sprede sig. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Markbrand truede skovområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Markbrand truede skovområde
Lejre - 04. august 2018 kl. 10:03
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En markbrand sent fredag eftermiddag nær Kisserup truede med at brede sig ind i uvejsomt skovterræn, men blev stoppet af brandfolkene fra Station Hvalsø. Det skriver DAGBLADET Roskilde mandag.

Meldingen om branden indløb kl. 17.10, og en høj røgsøjle fra området kunne ses langvejs fra. Det viste sig, at der uheldigvis var gået ild i det meget tørre græs, da en landmand var i gang med slå en brakmark.

Da brandfolkene ankom var der ild i ca. 1 hektar mark, hvor der på grund af vindretningen var fare for, at branden spredte sig ind imod et uvejsomt skovterræn. Derfor satte brandfolkene massivt ind på at få stoppet branden.

I østlig retning blev vandtankvognen fra Hvalsø sat til at stoppe brandudbredelsen med vandkanonen, mens sprøjten stoppede brandudbredelse i vestlig retning, samt i sydlig retning, hvor det uvejsomme skovterræn ligger.

Det lykkedes efter ca. 10-15 minutters indsats at slukke branden, hvorefter der blev efterslukket. Indsatslederen valgte at tilkalde to ekstra vandtankvogne fra Kirke Hyllinge stationen, som der dog ikke blev brug for, da der var kontrol over branden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk