16. oktober 2021
Lokalplanen kommer til at omfatte disse to områder - det vestlige (Slåendiget) ønsker mulighed for 27 boliger, og det østlige (Eghøjparken) kan omfatte 81 boliger. Lejre Kommunes materiale
gallery icon

Se billedserie

Lokalplanen kommer til at omfatte disse to områder - det vestlige (Slåendiget) ønsker mulighed for 27 boliger, og det østlige (Eghøjparken) kan omfatte 81 boliger. Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Måske over 100 boliger på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Måske over 100 boliger på vej
Lejre - 25. september 2021 kl. 07:09
Af Agnete Vistar

To forskellige entreprenører vil bygge hver deres boligområde med forskellige størrelser af boliger nord for Ordrupvej. Dermed udvides Kirke Sonnerups bygrænse.

Det ene (vestlige) område er Slåendiget, der ligger ved Snebærvej, og det andet østlige areal er et ubebygget område på fem hektar, som indtil videre har arbejdstitlen Eghøjparken, og som firmaet Fischer Ejendomme står bag.

På Slåendiget ønsker bygherren at fortsætte disponeringen fra 1. etape, dvs. med dobbelthuse i to plan langs områdets østlige, beplantede grænse. Og vest for dette er ønsket at opføre tæt-lave boliger i ét plan fremfor parceller, dog med et par parceller på det meget skrånende terræn. Alt i alt cirka 27 boliger, mest dobbelthuse.

I Eghøjparken ønsker Fischer Ejendomme at bygge en del af tæt/lave boliger i forskellige størrelser. Det gælder såvel moderne seniorvenlige boliger i ét plan samt lidt større familievenlige boliger i et-to plan, med max højde på 8,5 meter.

Begge kategorier er der stor efterspørgsel på, oplyser Fischer Ejendomme, som har fremsendt materiale, der viser op til 81 boliger i det nye byområde. Mest rækkehuse i stænger med tre-seks boliger, samt enkelte dobbelthuse og fritliggende boliger, og endelig friarealer til ophold og rekreative formål. Størrelsen bliver fra 95 til 150 kvadratmeter pr. bolig.

Politikerne i teknik- og miljøudvalget har set på sagen og givet grønt lys til, at der bliver lavet en lokalplan for områderne. Det indprentes, at parkering i Eghøjparken skal ligge tættere på de enkelte boliger.

Behovet for trafiksikkerheds foranstaltninger på Ordrupvej analyseres. Blandt andet skal embedsfolkene se på behov for en cykelsti på Ordurpvej, svingbaner og stikrydsning.

Se også Dagbladet Roskilde lørdag.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk