27. maj 2020
Skovfoged i Bidstrupskovene, Hans Jessen (th.) hjælper Malou med at sætte sin første redekasse til hasselmusen op. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Skovfoged i Bidstrupskovene, Hans Jessen (th.) hjælper Malou med at sætte sin første redekasse til hasselmusen op. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lille syvsover får en hjælpende hånd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lille syvsover får en hjælpende hånd
Lejre - 17. oktober 2019 kl. 11:39
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år fik den meget sjældne syvsover, hasselmusen, 300 redekasser i Bidstrupskovene nær Hvalsø. Onsdag gik en skare på 30 i gang med at få lavet endnu flere, som nu er hængt op, skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

Hasselmusen er lille, den er usædvanlig nuttet med sine store sorte øjne, og den er sjælden. Så sjælden, at den kun findes i sparsomme små bestande tre steder på Sjælland, hvor Bidstrupskovene er ét af områderne.

Der blev bygget redekasser i stor stil onsdag, lige ved bålhusene nær Avnstrup, hvor ca. 30 børn, forældre og bedsteforældre mødte op for at gøre en indsats for den lille syvsover.

Der var livlig aktivitet, og den stille skov genlød af saven og dæmpet snakken, mens ikke mindst børnene fik stiftet bekendtskab med, hvordan man bygger en redekasse.

Redekasserne skal ikke bruges af det lille dyr før engang til foråret, når den vågner op fra sit hi og indleder sit rastløse liv på jagt efter føde og mager, så den kan parre sig og yngle.

- Sidste år fandt vi 52 reder i en overvågning. Men det kan du ikke oversætte til et antal individer, for de kan godt flytte sig og bygge nye reder, fortæller skovfoged Hans Jessen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk