16. december 2017
De sorte huller på kortet er postnumre, hvor under halvdelen af borgerne og virksomhederne har adgang til 100mbit/s download og 30mbit/s upload. I de røde områder er det mindre end 67 procent, altså totredjedele.
De sorte huller på kortet er postnumre, hvor under halvdelen af borgerne og virksomhederne har adgang til 100mbit/s download og 30mbit/s upload. I de røde områder er det mindre end 67 procent, altså totredjedele.
Foto: Grafik: Stine Kjøng Seidenfaden (på baggrund af tal fra tjekditnet.dk.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejre er et sort bredbåndshul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejre er et sort bredbåndshul
Lejre - 10. oktober 2017 kl. 09:47
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune er en af de kommuner i landet, som har ringest bredbånddækning.

Men kommunen investerer op til 9 mio. kroner på at agere isbryder og lægge fibernet ud til alle sine institutioner - så bliver det mindre dyrt for andre at lægge fiber længere ud, skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

arrow Læs også: Politikere: Sådan lukker vi internet-huller

Lejre befinder sig stort set i et sort internethul. Det fremgår af en kortlægning, som Sjællandske Medier har lavet på baggrund af tal fra tjekditnet.dk

De deciderede sorte net-huller er steder, hvor under halvdelen af alle husstande og virksomheder har adgang til 100 mbit/s download og 30 mbit/s upload. I de røde områder er det under 67 procent, der ikke har lynhurtigt internet.

- Det er på grund af den ringe netdækning, at vi har sat en satsning i gang. Jeg skal til møde i dag tirsdag om et udbud, der skal sendes ud til teleselskaber. Vi skal se på, hvad de skal have for at bringe netdækning til alle kommunens institutioner, fortæller formanden for erhvervs- og turismeudvalget, Grethe Saabye (K).

Lejre Kommune kan ikke bare gå i gang med at grave fibernet ned til borgerne. Men der findes en anden måde at agere isbryder på. Grethe Saabye siger, at kommunen går så langt, som den kan:

- Vi skal have ordentlig fiber ud til institutionerne og servicesteder, og kan forsøge at skrue udbuddet sammen, så det strategisk rammer områder med dårlig dækning. Så bliver det mindre dyrt for borgerne at få fibernet længere ud, siger hun.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.

arrow Se kort: Sjælland plages af sorte internet-huller
09. oktober 2017 kl. 11:57 Opdateret: kl. 21:12
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk