24. januar 2019
Lejre Mikropølsemageri i Kirke Saaby kan glæde sig over et tilskud på 89.000 kroner til et køleanlæg og en ny pakkemaskine. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Lejre Mikropølsemageri i Kirke Saaby kan glæde sig over et tilskud på 89.000 kroner til et køleanlæg og en ny pakkemaskine. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LAG-støtte til pølser, frø og fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LAG-støtte til pølser, frø og fremtid
Lejre - 14. februar 2018 kl. 08:15
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hele tre projekter med udspring i Lejre er udvalgt til at modtage støtte blandt 24 ansøgninger til årets LAG-midler. I alt 639.000 kroner tilflyder engagerede Lejre-folk, så de kan omsætte deres gode ideer til virkelighed, skriver DAGBLADET Roskilde onsdag.

Lejre Mikropølsemageri, der blev etableret i 2016 i Kirke Saaby som selvstændigt »brand« under Dansk Grill & Catering, får 89.000 kroner. Mikropølsemageriet får derfor tilskud til at udvide kapaciteten og sortimentet.

Det andet projekt, der får penge - i alt 150.000 kroner - er Nordens Frøhave. På et jordstykke ved Lejre, som foreningen Lavringe Jord vil udvikle, vil SLOW IVS etablere Nordens Frøhave, en økologisk produktion af havefrø - primært gamle, nordiske sorter. Frøhaven skal producere frø til salg, bevare gamle sorter og være base for borgerdrevet praksislæring.

Mest opnår projektet Futureland - Udviklingsfase, som får tildelt 400.000 kroner. Lejre Kommune vil i samarbejde med en række midt- og vestsjællandske kulturinstitutioner etablere Futureland, som er et nyt inkubationsmiljø, hvor unge ikke blot lærer Danmarks identitet, historie og rige kulturarv bedre at kende, men også bruger den til at skabe innovative løsninger og nye fællesskaber.

Se også DAGBLADET Roskilde onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk