5. august 2021
#1715732
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kvinde fulgte efter ambulance: Nu er hun dømt for spritkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde fulgte efter ambulance: Nu er hun dømt for spritkørsel

Da hendes mand blev hentet i en ambulance, fulgte kvinden efter i bil. Det har nu kostet hende kørekortet.

Lejre - 16. juli 2021 kl. 09:07
Af Ea Lykke Schausen

Da hendes mand en februar nat i år måtte hentes i en ambulance og køres på hospitalet grundet et formodet slagtilfælde, satte en 62-årig kvinde sig bag rattet i sin varebil og fulgte efter. En forståelig handling, men desværre ikke den smarteste, for det viste sig, at kvinden forinden havde siddet og drukket alkohol - hvilket resulterede i, at hendes promille oversteg det tilladte. Derfor stod kvinden ved Retten i Roskilde anklaget for spirituskørsel.

Ikke drukket i fire år

I retten forklarede kvinden selv, at da alkometeret slog ud, troede hun i første omgang ikke på det, da hun kun havde indtaget en lille mængde alkohol samme aften, omkring to til tre genstande.

Den tilladte promille for alkohol i blodet er 0,5. Kvinden testede ved en blodprøve til 2,7 promille, og forklarede selv i Retten, at hun ikke havde indtaget alkohol i fire år, og at hun, kort efter alkometeret slog ud, kom i tanke om, at hendes læge tidligere havde fortalt hende, at hendes leversygdom gjorde, hun ikke burde drikke.

Under retssagen erkendte kvinden sig skyldig, men mente ikke, at anklagemyndighedens påstand om ubetinget frakendelse af kørekortet var passende. Det mente dommeren tilsyneladende heller ikke, hvorfor kvinden blev dømt til en frakendelse i tre år.

Derudover blev hun dømt til en tillægsbøde på 25.000 kroner og 20 dages fængsel, der skal afsones, hvis hun indenfor et år efter domsafsigelse begår kriminalitet.

Retten fandt ikke, at kvinden opfyldte kravene for behandling som alkoholist eller til samfundstjeneste.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk