21. januar 2019
Arkivfoto: Jens Wollesen
Arkivfoto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune fortsætter med at lease IT

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune fortsætter med at lease IT
Lejre - 09. februar 2018 kl. 09:03
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune fortsætter med at finansiere sine indkøb af IT-udstyr ved hjælp af leasing. Det har kommunalbestyrelsen besluttet, skriver DAGBLADET Roskilde fredag.

Og dermed fortsætter kommunen en praksis, der går helt tilbage til Bramsnæs-tiden. Bramsnæs Kommune indgik nemlig en såkaldt teknologiaftale i 2004, og siden er den blevet forlænget med KommuneLeasing.

Der er oparbejdet en samlet forpligtelse i forbindelse med leasing af IT-udstyr på 5,9 mio. kroner, som skal tilbagebetales, og det sker ved at forlænge den hidtidige praksis. Kommunen kunne også have valgt at fase langsomt ud og betale de 5,9 mio. de kommende år, eller stoppe helt med at lease og betale de 5,9 mio. kroner ud.

Men der er enighed på tværs af partierne om i stedet at fastlåse den nuværende leasing-gæld på 5,9 mio. kroner. Efter fem eller ti år vil gælden stadig være på de oprindelige 5,9 mio. kroner. Den årlige udgift vil ligeledes blive fastlåst på 1,3 mio. kroner. Da renten er lav, vil de årlige indkøb næsten svare til de årlige afdrag på 1,3 mio. kroner.

Se også DAGBLADET Roskilde fredag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk