21. april 2019
Restauratør Mikkel Jerger ude og botanisere til menukortet. Nu har han overtaget to hektar jord ved Abbetved, hvor produktionen af 100 procent økologiske grøntsager er i gang. Foto: Peter Andersen
Restauratør Mikkel Jerger ude og botanisere til menukortet. Nu har han overtaget to hektar jord ved Abbetved, hvor produktionen af 100 procent økologiske grøntsager er i gang. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt restaurant vil være selvforsynende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt restaurant vil være selvforsynende
Lejre - 23. marts 2019 kl. 08:16
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Restaurant Herthadalen ved Lejre har overtaget to hektar jord i Abbetved og vil nu have en mere bæredygtig profil med flere grønne retter. skriver DAGBLADET Roskilde lørdag.

Ejer Mikkel Jerger og teamet på restauranten har haft en årelange drøm om egen økologisk produktion, og nu har restauranten så overtaget en mark i Abbetved - 10 minutter fra restauranten, og skal forsøge sig med selvforsyning af 100 procent økologiske grøntsager.

På Restaurant Herthadalen er filosofien »nærhed« dybt forankret i alle aspekter af driften, og det er med det udgangspunkt, at Mikkel Jerger nu tager det første spadestik til projektet i samarbejde med den lokale landmand Fredrik Sahlin. Teamet har, siden de overtog forpagtningen af restauranten i 2013, haft en klar vision om at bruge så mange råvarer som muligt fra nærområdet i den daglige drift.

Med en daglig synergi mellem køkken og landmand ser Mikkel Jerger en mulighed for at satse på flere grønne retter, og på at kunne minimere kødproduktion og dermed opnå en endnu mere bæredygtig profil.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde lørdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk