24. oktober 2019
Jernalderkrigerne kaster sig imod de velorganiserede romere - Prindsens Hverving og Legion VI Victrix Cohors II Cimbria i kamp i Sagnlandet Lejre. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Jernalderkrigerne kaster sig imod de velorganiserede romere - Prindsens Hverving og Legion VI Victrix Cohors II Cimbria i kamp i Sagnlandet Lejre. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jernalderkrigere i voldsomt slag mod romere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jernalderkrigere i voldsomt slag mod romere
Lejre - 13. maj 2018 kl. 10:50
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Prindsens Hverving forsvarer Lethra - det oprindelige Lejre - mod en flok hensynsløse romere i Sagnlandet Lejre i disse dage. Det skriver DAGBLADET Roskilde om mandag efter at have besøgt kamppladsen lørdag. Kampen fortsætter søndag i Sagnlandet.

I fire dage har de meget autentiske formidlere fra foreningen Prindsens Hverving og romerne fra foreningen Legio VI Victrix Cohors II Cimbria kæmpet mod og forsonet sig med hinanden i Sagnlandet. Mens romerne rejser land og rige rundt, og blandt andet snart skal optræde i et kæmpetræf med 120 andre romere i Tyskland for 5000 mennesker, er Prindsens Hverving et Lejre-foretagende. Der i øvrigt også rejser ud; nogle gange til udlandet.

Også selv om flere af medlemmerne ikke bor i Lejre. Foreningen har dyb pælerod i Lejre, og man fødes bogstaveligt ind i foreningen, der har ca. 50 medlemmer. Bestyrelsesmedlem Maria Bøgh-Jensen, som har været med i 15 år, fortæller, at Prindsens Hverving fortsat koncentrerer sig om romersk jernalder.

- Det skaber autencitet. Vi er lidt kede af, at vi ikke kan slå hårdere på romerne, men deres udstyr er meget dyrt - vores eget udstyr er mere gearet til, at vi kan give den gas, smiler hun.

Både romere og jernalderkrigere høstede stor applaus i Sagnlandet lørdag. Tag til Sagnlandet søndag og læs mere i DAGBLADET Roskilde mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk