6. august 2020
Udvidelser af husdyrsbesætninger og nye brug bør være noget, som lokalpolitikerne i højere grad bør kunne tage stilling til, mener Lejre Kommune. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Udvidelser af husdyrsbesætninger og nye brug bør være noget, som lokalpolitikerne i højere grad bør kunne tage stilling til, mener Lejre Kommune. Arkivfoto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husdyrbrug: Lejre vil selv kunne bestemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husdyrbrug: Lejre vil selv kunne bestemme
Lejre - 02. juli 2020 kl. 12:17
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune ønsker at kunne bestemme mere om udvidelse og nye husdyrbrug. Men indtil videre nøjes miljøminister Lea Wermelin med at sætte gang i en sundhedsundersøgelse, skriver DAGBLADET Roskilde torsdag.

Så Lejre Kommune har indtil videre ikke fået så meget ud af en skrivelse til Folketingets miljø- og fødevareudvalg og miljøminister Lea Wermelin. Kommunen beklager sig i skrivelsen over det manglende lokalpolitiske råderum for en kommune, når den skal behandle husdyrsager - typisk om udvidelse af svinebrug m.m.

Lejre er, så vidt vides, den femte kommune, der har henvendt sig til miljøministeren om problemet. Også Holbæk samt tre kommuner fra Jylland og Fyn har henvendt sig med lignende skrivelser.

Lejre Kommune skriver, at der med husdyrreguleringen i høj grad er fjernet muligheder for en konkret lokal vurdering, som i stedet er erstattet af generelle, statsbestemte kriterier - såsom afskæringskriterier, tålegrænser, husdyrbrugs-indretning og drift, tekniske løsninger, krav til placering og udformning af bebyggelse m.v.

Læs også DAGBLADET Roskilde torsdag.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk