27. januar 2021
Arkivfoto: Jens Wollsen
Arkivfoto: Jens Wollsen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Her kan man nu blive testet i Lejre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Her kan man nu blive testet i Lejre
Lejre - 04. december 2020 kl. 14:43
Af Agnete Vistar

Lejre Kommune og Region Sjælland er gået sammen om et nyt tilbud: Fremover kan borgere blive testet tættere på, hvor de bor. Fra den 11. december er det hver fredag muligt at blive testet i Hvalsø, og hver mandag vil der være åbent for test i Kirke Hyllinge.

I Hvalsø kan man blive testet hver fredag mellem klokken 10 og 15 i Hvalsø Hallens »borgerstue«. I Kirke Hyllinge Hallen foregår det i cafeteriaet, også mellem klokken 10 og 15. Tidsbestilling sker via hjemmesiden www.coronaproever.dk.

Man kan blive testet, hvis man føler sig helt rask eller kun har lette symptomer. Borgere med sværere symptomer skal bestille tid hos et af de større testcentre - også på www.coronaproever.dk

De seneste tal fra Statens Seruminstitut dokumenterer, at smitten tager til:

I november var der i alt 185 nye smittetilfælde blandt borgere i Lejre Kommune. I juli var tallet 10.

Dermed følger Lejre Kommune tendensen fra det øvrige Danmark. Og mange ved slet ikke, at de er smittet, for det er langt fra altid, at corona-virus giver sig udslag i symptomer.

Borgmester Carsten Rasmussen (S) opfordrer i en pressemeddelelse borgerne til at benytte sig af tilbuddet:

- Jeg håber, at mange vil benytte sig af muligheden for at blive testet i december. Enten i et af de nye lokale tilbud eller i et af de større testcentre i for eksempel Roskilde eller Holbæk, siger Carsten Rasmussen i en pressemeddelelse.

- Vi ser lige nu, at smitten stiger ret markant i Lejre Kommune, og den rammer bredt i befolkningen. Vi skal blive ved med at passe på hinanden, og juletiden er jo en periode, hvor mennesker er tæt sammen, siger borgmesteren og tilføjer:

- Det gælder både i butikker og under private forhold. Og så er det jo særligt vigtigt, at vi ikke risikerer at smitte andre, siger borgmesteren.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk