26. maj 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hæsblæsende jagt i fuld galop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hæsblæsende jagt i fuld galop
Lejre - 20. september 2019 kl. 15:43
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rævehalejagten er en særlig jagt, der slutter med, at en rytter skal fange en rævehale, der er hæftet på skulderen af sidste års rævehalevinder. Søndag den 22. september afholder Roskilde Rideklub rævehalejagt på Ledreborg.

arrow Læs også: Jagtforening modtager over 44.000: Mekanisk ræv skal træne jagthunde

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

De ryttere, der har gennemført jagten, må være med til at ride efter rævehalen. Det foregår i højt tempo på en stor mark, hvorfor hestene eller ponyerne skal være hurtige på benene og rappe til at vende omkring i høj fart. Den rytter, der tager rævehalen, er vinder og skal ride med rævehalen ved næste års rævehalejagt.

Roskilde Rideklub er fyldt med traditioner, hvilket også gælder for rævehalejagten. Denne type jagtridning har fundet sted gennem hele klubbens historie.

Årets rævehalejagt begynder klokken 10 i Slotsgården på Ledreborg, men rytterne møder i god tid inden for at sadle op og gøre hestene klar.

I slotsgården får man et par gode råd og nærmere oplysninger fra masteren, som styrer feltet af ryttere, om forhindringerne og ruten gennem skoven.

Jagten varer omkring 2 timer, og man springer undervejs 25 til 30 faste forhindringer opbygget af skovens materialer: kævler, træstammer og tyndere grene lagt i bunker. Ruten er tilrettelagt, så feltet kommer ud i de fjerneste hjørner af Ledreborgs skove, marker og enge.

Ønsker man ikke at springe er der også mulighed for at ride en hyggelig skovtur under bagmasterens ledelse. Her kan man vælge kun at springe de forhindringer, man ønsker.

Der er også noget at kigge på for tilskuerne, idet jagtudvalgsformanden leder dem gennem efterårsskoven i biler, så de på udvalgte steder kan se jagtfeltet i deres røde jakker springe nogle af de mange forhindringer.

arrow Godsejer tabte sag om ulovlig rævegrav
03. maj 2016 kl. 13:55 Opdateret: kl. 19:05
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk