23. juli 2019
Dette er området nordøst for Glim, hvor NCC ønsker at grave grus i 2022. Region Sjælland går nu i gang med at behandle ansøgningen. Region Sjællands materiale
Dette er området nordøst for Glim, hvor NCC ønsker at grave grus i 2022. Region Sjælland går nu i gang med at behandle ansøgningen. Region Sjællands materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grusgravning: Sikring af naboer afgørende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grusgravning: Sikring af naboer afgørende
Lejre - 09. oktober 2018 kl. 10:53
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

NCC's ansøgning om at grave ved Glim omfatter udvinding af op til 600.000 tons grus og sand om året. Lejre Kommune prioriterer sikring af beboerne i området meget højt i sit høringssvar, skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

At der skal graves råstoffer tæt på Glim landsby, er en kendsgerning. Beboerprotester og Lejre Kommunes indsigelse mod bynære råstofområder og en udvidelse af det regionale graveområde nyttede ikke meget. Råstofplan 2016-2027 er vedtaget forlængst.

Ifølge ansøgningen kan man forvente, at firmaet NCC Industrys grusgravning omfatter brug af 270.000 liter dieselolie årligt, samt placering af vaskeanlæg, tørsorteringsanlæg, flere knusningsanlæg, seks læssemaskiner og andre maskiner i området.

Selvsagt er det en belastning, beboerne i området - især i enklaverne ud mod Ringstedvej - kan se frem til. Lejre Kommune er høringspart, og kommunens høringssvar, som er forfattet af teknik- og miljøudvalget, går først og fremmest ud på, at der hurtigst muligt anlægges æstetisk acceptable støjvolde med træer og buske, så naboer skærmes mod støj, støv, vibrationer og indsigt til den kommende grusgrav året rundt. Og det omfatter også en vold hele vejen rundt om området.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk