21. september 2020
DN?s anmodning om fredning af Tempelkrog Nord er begrundet i et ønske om at forbyde jagt samt begrænse offentlighedens adgang til det nye vådområde. Arkivfoto: Agnete Vistar
DN?s anmodning om fredning af Tempelkrog Nord er begrundet i et ønske om at forbyde jagt samt begrænse offentlighedens adgang til det nye vådområde. Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foreløbigt nej til fredning af vådområde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreløbigt nej til fredning af vådområde
Lejre - 10. januar 2020 kl. 11:52
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lejre Kommune anbefaler nu et nej til en fredning af det nye store vådområde, Tempelkrog Nord. En fredning vil svække tilliden hos lodsejerne, som frivilligt er gået med til jordfordeling, er argumentet.

Det skriver DAGBLADET Roskilde fredag. En opfordring fra Danmarks Naturfredningsforening om at få Lejre og Holbæk til at samarbejde om en fredning af Tempelkrog Nord har således ikke nydt fremme i Lejre.

I hvert fald anbefaler et enigt teknik- og miljøudvalg, at Lejre Kommune ikke støtter op omkring en fredning af det 77 hektar store nye vådområde. Ifølge dagsordenen bliver det kommunalbestyrelsen, der skal tage endelig stilling til sagen.

Lejre Kommune ligger dermed ikke på linje med Holbæk Kommune, der er positiv over for en fredning.

Ideen med at frede området er fra DN's side først og fremmest begrundet med, at der ikke bør drives jagt i det nye oversvømmede naturområde, hvor mange arter af fugle nu findes, og at dette bør sikres med en fredning. I øvrigt findes også et havørnepar inde i skoven ved Tempelkrogen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde fredag.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk