19. maj 2019
Lejre Kommune har for få samtaler med ledige, mener minister Troels Lund Poulsen. Men Lejre får ledige i arbejde eller uddannelse, siger udvalgsformand Christian Plank (billedet) til gengæld. Foto: Agnete Vistar
Lejre Kommune har for få samtaler med ledige, mener minister Troels Lund Poulsen. Men Lejre får ledige i arbejde eller uddannelse, siger udvalgsformand Christian Plank (billedet) til gengæld. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre samtaler med ledige - men flere i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre samtaler med ledige - men flere i arbejde
Lejre - 19. oktober 2018 kl. 10:31
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 6. november skal Lejre Kommune stå skoleret hos beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) i København. Årsagen er, at kommunen ikke får holdt de samtaler, som ledige har krav på, skriver DAGBLADET Roskilde fredag.

Men det bliver ikke for at kæmpe i defensiven, at Lejrefolkene tager til staden. Tværtimod har borgmester Carsten Rasmussen, udvalgsformand Christian Plank (SF) og direktør Henrik Nielsen tænkt sig at vende situationen om og fortælle ministeren om den måde, som Lejre gør det på. Sagen er nemlig, at Lejre scorer højt på at få ledige i arbejde. Det er pointen.

- Jeg er rent faktisk glad for at få muligheden for at møde ministeren, så vi først og fremmest kan inspirere ham til, hvordan man kan afbureaukratisere det beskæftigelsesområde. Det er udgangspunktet, siger Christian Plank til Dagbladet.

- Hvorfor skal Jobcentret have samtaler med folk, hvis de har oplyst til os, at de har fået job om et par måneder - blot fordi vi skal fylde et skema ud? Det giver slet ikke mening. Og hvorfor indkalde til samtale med 12 personer på én gang - som det sker i flere kommuner - hvis de alle går uden at have fået noget ud af det? Så hellere bruge kræfterne på de, der har mest brug for hjælp, siger Christian Plank.

Troels Lund Poulsen har udtrykt »stærk bekymring« om de manglende samtaler hos en lang række kommuner. Ministeren bruger udtryk som »uacceptabelt« og »sløseri«.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde fredag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk