25. august 2019
Knud Erik Byrial Jakobsen var involveret i Lejre Forsøgscenter (Sagnlandet Lejre), Domus Felix, Lejre Museum og Gl. Kongsgaard. Arkivfoto: Agnete Vistar
Knud Erik Byrial Jakobsen var involveret i Lejre Forsøgscenter (Sagnlandet Lejre), Domus Felix, Lejre Museum og Gl. Kongsgaard. Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Én af Lejres store kæmper er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Én af Lejres store kæmper er død
Lejre - 11. december 2018 kl. 13:52
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af Lejres gamle kæmper er død i en alder af 88 år. Knud Erik Byrial Jakobsen har skaffet mange millioner kroner til udviklingen i Lejre gennem årene og lagt en kæmpeindsats i området. Det skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

K.E. Jakobsen har sat sine fingeraftryk i Lejre gennem Lejre Forsøgscenter (i dag Sagnlandet Lejre), Gl. Kongsgaard, Lejre Museum og Kulturhus Felix.

Den succesrige erhvervsmand blev uvurderlig for egnen, som han i 1973 flyttede til fra Roskilde. K.E. Jakobsen kom med i bestyrelsen for Lejre forsøgscenter, og var som næstformand meget aktiv mht. at skaffe penge til centret. Han lagde også mange kræfter i formandsposten for Gl. Kongsgård og skabelsen af Domus Felix. Og som formand for den selvejende institution Hestebjerggård stod han i spidsen for restaureringen af bygningerne og omdannelsen til Lejre Museum.

K.E.Jakobsen bisættes fra Allerslev Kirke onsdag den 12. december kl. 13.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk