26. april 2019
Glade og stolte elever fra Bramsnæsvigskolens to 4. klasser. Nr. 2 fra venstre er klasselærer Maja Bach, der har været tovholder på elevernes indsats for at vinde konkurrencen om affald. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Glade og stolte elever fra Bramsnæsvigskolens to 4. klasser. Nr. 2 fra venstre er klasselærer Maja Bach, der har været tovholder på elevernes indsats for at vinde konkurrencen om affald. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elevers ideer om skrald skal nu føres ud i livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elevers ideer om skrald skal nu føres ud i livet
Lejre - 13. juni 2018 kl. 09:15
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to 4. klasser på Bramsnæsvigskolen har lavet så mange gode løsninger for, hvordan skolen bedre håndterer affald, at de har vundet Lejre Kommunes konkurrence om genbrug. Det skriver DAGBLADET Roskilde om onsdag.

De to 4. klasser på Bramsnæsvigskolen blev hædret tirsdag efter at have bragt det bedste forslag på bane, og det skete med besøg af viceborgmester Leif Nielsen (S), et hold af embedsfolk fra kommunen og en stor skraldebil, hvor eleverne fik syn for sagn om, hvad der sker med skraldet.

Kørselsleder Søren Poulsen viste børnene, hvordan man bruger håndtaget, så en opdelt affaldsspand svinger op og afleverer skraldet nøjagtig i de rigtige rum.

Eleverne har blandt andet lavet en gennemtænkt plan for, hvor de fremtidige skraldespande skal stå på skolen. De foreslår blandt andet, at der i hvert klasselokale er en skraldespand til restaffald, madaffald, papir og plast. Og så har eleverne naturligvis også sat sig godt ind i, hvordan man skal sortere, og hvorfor man skal gøre det.

- Når jeg ser alt det gode arbejde, I har lavet, er min første tanke: Lad os føre jeres planer og ideer ud i livet - både her på skolen og på alle andre skoler i Lejre. Jeg vil i hvert fald bede vores affalds- og genbrugsteam om at se på, hvordan vi bedst kan hjælpe jer og de andre skoler videre med planerne for mere affalds-sortering, så de måske kan blive ført ud i livet i det nye skoleår, sagde Leif Nielsen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk