8. maj 2021
Elever fra Osted Efterskole har åbnet genbrugsbutikken Kluns. Indtægterne skal de ikke bruge selv, men de sender dem videre til Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Elever fra Osted Efterskole har åbnet genbrugsbutikken Kluns. Indtægterne skal de ikke bruge selv, men de sender dem videre til Folkekirkens Nødhjælp. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Elever klar til at købe genbrugstøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever klar til at købe genbrugstøj
Lejre - 28. april 2021 kl. 07:02
Af Britt Nielsen

Jazz-rytmer fra en lille boks, spreder sig ud på Nørretoften midt i Osted, hvor elever fra Osted Efterskole er klar til at åbne deres genbrugsbutik, Kluns.

Den røde løber er rullet ud, og en fin lille rød snor er sat for døren.

Udenfor står den første kunde klar. Præcis klokken 15 tirsdag eftermiddag bliver snor fjernet, og butikken er åben.

Snart bliver der kigget på tøj fra de lange stativer.

Senere vil der være live-musik i forbindelse med åbningsdagen, men senere vil kunderne også indimellem kunne opleve musik fra den lille scene, som der er i butikken.

Eleverne skal på skift passe butikken, og hvis der er elever fra musik-linjen på vagt, så vil det højst sandsynligt betyde live-musik.

Rebecka Vinther hænger en seddel på et vindue ved siden af døren, som opfordrer kunderne til at deltage i en quiz på åbningsdagen.

- Vi holdt åbningsfest for efterskolen i sidste uge, så vi har haft noget oprydning, fortæller Rebecka Vinther og indrømmer, at det er svært ikke selv at købe noget af tøjet.

Men da der skal være tøj til kunderne, må eleverne først købe tøj efter åbningsdagen.

- Vi har ikke måtte lægge tøj til side. Der er da noget tøj, man håber, ikke bliver solgt, siger Rebecka Vinther og oplyser, at butikkens målgruppe er unge.

Dermed vil Osted Efterskoles 120 elever formentlig selv være blandt kunderne.

Alle eleverne har været hjemme og tømme deres skabe for tøj, de ikke længere bruger.

Kluns er blevet til i et samarbejde mellem elever fra Global Iværksætter-linjen på Osted Efterskole og Folkekirkens Nødhjælp. Derfor har Folkekirkens Nødhjælp også levereret poser med usorteret tøj.

Indtægter fra Kluns vil derfor ikke gå til fester på skolen eller lignende, men de vil gå til Folkekirkens Nødhjælpa arbejde, På den måde vil genbrugstøjet være med til at støtte en god sag.

Kluns vil holde åbent tirsdage fra klokken 14-17 og onsdage fra klokken 15-17.30, hvor butikken også tager imod donationer af tøj.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk