18. oktober 2021
Folkeskolernes vilkår var til debat mandag aften på Hvalsø Skole. Foto: Thomas Olsen
Folkeskolernes vilkår var til debat mandag aften på Hvalsø Skole. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterlyser signal fra politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterlyser signal fra politikerne
Lejre - 12. oktober 2021 kl. 11:26
Af Agnete Vistar

Lejre Lærerforenings formand, Per Brinckmann kastede en spændende bold op mandag aften under vælgermødet på Hvalsø Skole om skoler og SFO'er, da han efterlyste signaler fra politikerne om, hvad de ekstra fem millioner, der nu er tildelt folkeskolerne, bør bruges til.

Er det i orden med politikerne, at skolerne beslutter for eksempel et udstillingslokale i abstrakte farver, eller anlægger en ny legeplads?

Det affødte divergerende svar. Det overvejende politiske signal er dog, at jo - skolerne har deres decentrale rolle og ved bedst, hvad der er behov for. Men der er vigtige emner som hjælp til ordblinde - en indsatsgaranti på det felt er indføjet i det nylige budgetforligs aftalepapir - og der er bløde værdier, der bør være i fokus. Skolerne må stå på mål på resultaterne.

Jesper Reumert fra Lokallisten Levende Landsbyer mente dog, at forslag som legeplads og farverigt udstillingslokale er for uambitiøst, og at skolerne er nødt til at se på, hvor de største udfordringer er.

Per Brinckmann sagde senere, at han havde håbet på et tydeligere signal fra politikerne om for eksempel tolærer-ordning og ordblinde-indsatsen.

Tina Mandrup kom også ind på ordblindegarantien, og understregede, at skolerne godt selv kan finde ud af, hvor der skal løftes.

Jakob Bondesen fra Skole & Forældre i Lejre efterlyste svar på, om politikerne er fokuseret på resultater som bedre karakterer, eller bedre trivsel, eller at flere forældre vælger Lejres folkeskoler til. Desuden var tildelingsmodellen oppe at vende flere gange i debatten.

Og det lød ikke til, at der er 100 procent politisk fodslag om tildelingsmodellen. Carsten Rasmussen nævnte, at fordelingen til skolerne tilgodeser de små skoler - den ordning har været gældende nogle år. Men åbenbart vendes fokus nu.

Mikael Ralf Larsen sagde, at uligheden rammer skoler med store klasser.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk