24. marts 2019
42-43 traktorer fra forrige århundrede kunne opleves i pløjningens svære kunst på Eghøjgaards jorder ved Kirke Såby. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

42-43 traktorer fra forrige århundrede kunne opleves i pløjningens svære kunst på Eghøjgaards jorder ved Kirke Såby. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyst i pløjning med prægtige slidere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyst i pløjning med prægtige slidere
Lejre - 23. september 2018 kl. 09:26
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sjællandsmesterskaberne i pløjning er i fuld gang lørdag og søndag på Eghøjgaards jord ved Landevejen, nær Kirke Såby. Det skriver DAGBLADET Roskilde om mandag.

Store skyller, blæst og pludseligt solskin - det er ægte tidligt og typisk dansk efterårsvejr, og ideelt til Sjællandsmesterskaberne i pløjning med veterantraktorer. Her kan man se 40-42 traktorer trække de mørke plovfurer hen over den 30 hektar store, svagt kuperede mark, mens det lysner og mørkner hen over agres felt.

Deutz, Fordson, Buch og Ferguson-traktorer viser sig som de prægtige gamle sidere, de er. Og traktorførerne er nogle af de dygtigste, der findes i Danmark til at pløje lige og perfekt, så marken får et strøg af nyt design, alt som mesterskaberne skrider frem og plovfurerne trækkes.

Jens Peter Ridder, formand for Veterantraktorens Venner, har været med i mange år, med mange mesterskaber bag sig, også i udlandet. Han fortæller, at han prøver at finde et nyt sted hvert år at arrangere Sjællandsmesterskaberne. Sidste år skete det ved Kværkeby, og forrige år på Gjorslev gods' jorder.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde mandag.

f

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk