27. september 2020
Billedskærer Sanne Seipelt under arbejdet med at udskære Kongehallens detaljerede vikingemønstre i en af de CNC-fræsede dørportaler. Foto: Sagnlandet Lejre
gallery icon

Se billedserie

Billedskærer Sanne Seipelt under arbejdet med at udskære Kongehallens detaljerede vikingemønstre i en af de CNC-fræsede dørportaler. Foto: Sagnlandet Lejre
Foto: Ole Malling
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den mægtige kongehal får nu Snedkerprisen 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den mægtige kongehal får nu Snedkerprisen 2020
Lejre - 14. august 2020 kl. 07:12
Af Agnete Vistar

Københavns Snedkerlaug har valgt at tildele kongehallen i Sagnlandet en af de fornemmeste priser inden for træhåndværk, der findes i Danmark: Snedkerprisen 2020. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Prisen er skænket af Kirsten og Freddy Johansens Fond og er blevet uddelt siden 2018 - de tidligere modtagere er Restaurant Noma og Møbelsnedkeriet Egeværk. Prisen anerkender sublimt træhåndværk.

- Vikingerne var gudsbenådede snedkere, og i den nye kongehal er vikingernes imponerende træskærerarbejder vakt til live på en måde, der imponerer alle, der ser dem i dag - selv en erfaren træhåndværker som jeg, siger Mads Raaschou, oldermand for Københavns Snedkerlaug.

Alle, der har lagt vejen forbi, siden Dronning Margrethe kappede den røde snor med et vikingesværd og erklærede kongehallen for åben, har været imponerede.

- Den nye Kongehal i Sagnlandet Lejre er et prisværdigt eksempel på en udøvelse af snedkerhåndværket, der både er teknologisk innovativt og præget af stor respekt for håndværkstraditioner, der strækker sig endnu længere tilbage end Københavns Snedkerlaugs historie - helt tilbage til vikingetiden, siger Mads Raaschou og forklarer, at det netop er kombinationen af det innovative med de gamle håndværksmæssige traditioner og uovertruffen kvalitet, som gør den genskabte vikingehal vinder af prisen.

Direktør for Sagnlandet, Lars Holten og staben på den populære kulturinstitution er naturligvis stolte.

- At lige præcis folkene bag Snedkerprisen har udvalgt os til en pris for det håndværksmæssige, får os i høj grad til at føle, at vi er lykkes med at slutte en smuk ring mellem fortid og nutid, og mellem tradition og innovation - både når det kommer til materialer, og når det kommer til udførelse, siger Lars Holten.

Prisoverrækkelsen finder sted i Sagnlandet fredag den 27. august.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk