17. april 2021
Gry Bejstrup er ikke tilfreds med, at 1,5 år gamle William har haft en legekammerat i dagplejen, hvor legekammeratens søskende var hjemsendt, fordi det havde været i nærkontakt med en Covid-19 smittet. Hun mener, at legekammeraten også burde have været i isolation. Foto: Britt Nielsen
Gry Bejstrup er ikke tilfreds med, at 1,5 år gamle William har haft en legekammerat i dagplejen, hvor legekammeratens søskende var hjemsendt, fordi det havde været i nærkontakt med en Covid-19 smittet. Hun mener, at legekammeraten også burde have været i isolation. Foto: Britt Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dårlig information gør småbørnsmor utryg: Må ikke give besked om smitte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dårlig information gør småbørnsmor utryg: Må ikke give besked om smitte
Opdateret 24. februar 2021 kl. 19:21
Lejre - 24. februar 2021 kl. 19:10
Af Britt Nielsen

Det var et tilfælde, at Gry Bejstrup faldt i snak med en anden mor, da hun skulle aflevere sin søn, 1,5 år gamle William i dagplejen for nogle uger siden.

- Det andet barns mor beder om at holde afstand og fortæller, at de skal ud og corona-testes, siger Gry Bejstrup og fortæller, at en ældre søskende var med til afleveringen.

Gry Bejstrup får at vide, at den ældre søskende er hjemsendt og har været i nærkontakt med en Covid-19-smittet.

I flere dage har der formentlig været et barn sammen med William, som potentielt kunne være smittet. Gry Bejstrup nævner, at børnene er så små, at de rører ved hinanden og derfor er i tæt kontakt.

- Dagplejemoderen kender familierne og ved eksempelvis, hvis der er sårbarhed. Alligevel må hun ikke prikke på skulderen og fortælle, hvis en anden familie har været i nærkontakt med Covid-19 smittet, fortæller Gry Bejstrup, som savner et informationsniveau, men har fået oplyst fra Lejre Kommune, at det kun er anbefalinger at holde søskende hjemme ved nærkontakt, så de kan ikke nægte familien at aflevere deres barn i dagplejen.

- Den uge vi fandt ud af det, havde jeg en dag, hvor jeg var nødt til at aflevere William. Det var meget utrygt, siger Gry Bejstrup og fortæller, at det også har haft andre konsekvenser for familien, som i øjeblikket er mellem to boliger.

- Det var meningen, at vi skulle bo hos mine forældre i en kortere periode, indtil vi flytter i vores nye hus. Men min far er sårbar, så vi flyttede i sommerhus, siger Gry Bejstrup og fortsætter:

- En løsning kunne være i god ånd at fortælle, når andre familier med tilknytning til dagplejen har været i nærkontakt med Covid-19-smittede, siger Gry Bejstrup, som frygter, når flere børn kommer i skole i den kommende tid.

- Så kan der være smitte i en skoleklasse, men der kan være tre mindre søskende, som bliver afleveret forskellige steder, siger Gry Bejstrup.

Hun ved ikke, om familiemedlemmer til det andet barn i Williams dagpleje er blevet testet positive for Covid-19.

- Jeg synes, vi har krav på trygt at kunne aflevere vores børn. Lejre Kommune må træde til og sige, at hvis I ikke kan overholde anbefalingerne, så må vi sige, at barnet skal blive hjemme, siger Gry Bejstrup.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk