12. april 2021
Erik Olsen, formand for Dnmarks Naturfredningsforening i Lejre: - Solcelleparker ser ikke kønne ud i landskabet. Foto: Agnete Vistar
Erik Olsen, formand for Dnmarks Naturfredningsforening i Lejre: - Solcelleparker ser ikke kønne ud i landskabet. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DN om solcelleparker: Politikerne må ud af busken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DN om solcelleparker: Politikerne må ud af busken
Lejre - 27. februar 2021 kl. 11:46
Af Agnete Vistar

Endnu findes der ingen politisk vedtagne planer om at få anlagt solcelleparker i Lejre Kommune, hverken i den kommende klimaplan, som er i høring, eller i den kommende kommuneplan.

Men med Ryegaards ønske om at få sat tre solcelleparker på landkortet ved Trudsholm, Nr. Hyllinge og Kirke Hyllinge begynder det at trænge sig på at få en udmelding fra Lejres politikere.

- Politikerne skulle tage at få lavet en plan for, hvor der kan være solcelleparker henne i Lejre Kommune. Solceller skal placeres, hvor de gør mindst skade, siger formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Lejre, Erik Olsen.

Han efterlyser, at politikerne bliver mere proaktive, og han hæfter sig ved den modstand, som allerede er opstået med underskrift-indsamling mod én af de tre solcelleparker, som Ryegaard ønsker at etablere - den ved Nr. Hyllinge.

Han kommer ind på, at solcelledebatten er et dilemma - ønsket om mere grøn energi kan kollidere med folks oplevelse af landskabet og naturen.

- Vi vil jo gerne have grøn energi. Men en solcellemark ser ikke køn ud med éns paneler på en hel markflade. Vi har landskabelige værdier, der også tæller, siger Erik Olsen og fortsætter:

- Nu er man i gang med at planlægge store energi-øer med vindmøller ude i havet, hvor de ikke generer nogen. Og vindmøllerne bliver billigere og billigere og vil kunne konkurrere med solceller.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk