13. december 2019
Candle Light Dinners er et tilbud fra kommunen, hvor par - hvor den ene er dement - spiser middag og danser. Foto: Kenn Thomsen
Candle Light Dinners er et tilbud fra kommunen, hvor par - hvor den ene er dement - spiser middag og danser. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Candle Light Dinners: Lejre giver demente et pusterum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Candle Light Dinners: Lejre giver demente et pusterum
Lejre - 18. juli 2019 kl. 18:41
Af Daniel Sennek
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ægtepar, hvor den ene halvdel har demens, har nu fået et nyt tilbud fra Lejre Kommune. Med middag, dans og hygge til Candle Light Dinners får de et hårdt tiltrængt pusterum - og plads til kærlighed.

arrow Læs også: Kærligheden er det sidste, der bliver glemt

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Lejre Kommune har lavet et nyt tilbud i år til ægtepar, hvor den ene part har fået konstateret en demenssygdom. Tilbuddet hedder Candle Light Dinner, hvor ægtepar, der har demensen helt tæt på, bliver inviteret til en aften med velkomstdrink, middag og dans. Et pusterum fra hverdagen med sygdommen.

- Vi tror på her i Lejre Kommune, at mennesker med demens skal have gode oplevelser, hvor de kan opfatte dem selv som »almindelige mennesker«, fortæller demenskoordinator i Lejre Kommune Kristine Bojsen-Møller, der har kontakt til udeboende mennesker med demens.

Den første Candle Light Dinner blev afholdt den 28. januar i år. Og siden har man to lignende arrangementer. Over sommerferien blever der holdt pause, og til september starter konceptet op igen.

- Vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra vores deltagere. Det varmer hjertet, når de ringer og siger: »tak for sidst, det var hyggeligt«, ligesom man normalt ville gøre efter en fest eller lignende, fortæller Kristine Bojsen-Møller.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk