14. april 2021
Sådan så de sørgelige rester af bylavshuset ud efter lynnedslaget i juni sidste år. Huset er nu revet ned og skal efter planen erstattes af et nyt udhus med flere faciliteter. Privatfoto
Sådan så de sørgelige rester af bylavshuset ud efter lynnedslaget i juni sidste år. Huset er nu revet ned og skal efter planen erstattes af et nyt udhus med flere faciliteter. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bylav får et nyt nylavshus efter lynnedslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bylav får et nyt nylavshus efter lynnedslag
Lejre - 05. marts 2021 kl. 19:09
Af Agnete Vistar

Efter et voldsomt lynnedslag i juni 2020, der brændte det lille bylavshus i Sæby ned, er der nu planer om at opføre et nyt ved siden af den gamle skole.

Ruinerne af det brændte hus er revet ned, og der er bart nu på gårdspladsen ved siden af det store lindetræ. Og nu kickstarter planen for et nyt hus på samme sted.

Politikerne i kultur- og fritidsudvalget anbefaler, at bygningen skal genopføres. Kommunalbestyrelsen tager den endelige afgørelse senere på måneden.

Bygningen bliver et udhus med to toiletter, isolering og værksted samt plads til oplag. Lige nu står bylavets ting nemlig rundt omkring i lader på egnen. Det vil koste knap to millioner kroner at opføre udhuset.

Bylavets primære bygning er den gamle skole, der knejser ved siden af, og som ildsjælene pt. sætter i stand efter alle kunstens regler. Den ejes af Lejre Kommune, idet kommunen og Sæby Bylaug i 2018 indgik en lejeaftale, der løber frem

til 1. juni 2033. Bygningen benyttes til beboer- og kulturhus for byens borgere.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk