18. januar 2019
Brandfolk fra de to stationer Hvalsø og Kirke Hyllinge i Lejre Kommune havde en særdeles travl dag fredag og lykkedes med at slå en række truende markbrande ned. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Brandfolk fra de to stationer Hvalsø og Kirke Hyllinge i Lejre Kommune havde en særdeles travl dag fredag og lykkedes med at slå en række truende markbrande ned. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brandfolk nedkæmpede markbrand efter markbrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brandfolk nedkæmpede markbrand efter markbrand
Opdateret 28. juli 2018 kl. 10:27
Lejre - 28. juli 2018 kl. 10:23
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag blev en særdeles hård og langvarig stroppetur for brandfolkene på stationerne Hvalsø og Kirke Hyllinge, hvor brand blussede op her og der, og hvor Hyllinge-folkene også måtte uden for kommunen for at assistere med brandslukning, skriver DAGBLADET Roskilde lørdag.

Alene Hvalsø Station blev kaldt ud til syv ture, heraf flere samtidige, og Kirke Hyllinge-folkene kørte stort set otte timer i træk.

Flere af brandene havde potentiale til at udvikle sig til en alvorlig trussel, men alle brande blev slået ned i kraft af en stor indsats.

En brand i en høstet mark ved Lerbjerg-tårnet 15.33 udviklede sig meget tæt på et hus og var ved at springe over vejen til en mark med afgrøder. Det lykkedes at stoppe branden, så den blev på den høstede mark.

Der var også godt gang i en markbrand ved Akacievej ved Kirke Såby; her lød alarmen kl. 14.45.

Da Hvalsø-folkene var kaldt ud til en mulig gårdbrand på Lejrevej, kørte Hyllinge-folkene med et slukningstog til Akacievej, hvor en mejetærsker havde sat ild i marken. De kunne vende hjem efter halvanden-to timer, da de havde slået branden ned.

Imens var Hvalsø-folkene i gang på Lejrevej, hvor der var opstået en mindre brand i en tørretumbler. Brandfolkene afmonterede tørretumbleren og bar den udenfor, imens de ventilerede huset.

Markbranden ved Acacievej var slukket, men ak: 16.49 en ny alarm samme sted. Og det var alvorligt, for det brændte heftigt i såvel høstet som uhøstet mark.

Der var opstået en mindre ildløs i mejetærskeren, og den havde uheldigvis drysset gløder ud flere steder på marken og dermed lavet nye brande. Igen lykkedes det at slukke brand på såvel mark som mejetærsker.

Kl. 22.37 fik Hyllinge-folkene melding om en brand i en mejetærsker på Ejby Havnevej. En ung kvinde, der tilfældigt kom forbi, havde hentet en kande med vand hos en nabo og kørt tilbage og slukket branden, inden den udviklede sig til en regulær markbrand - en heltegerning af denne unge kvinde.

I øvrigt var både Hvalsø-folk og Hyllinge-folk i gang tidligere på dagen: en mindre ildløs i en mejetærsker nær Hovedvejen-Viby-krydset blev slukket, og Hyllinge-stationen blev kaldt til Onsved ved Skibby ved 12.45-tiden for at assistere ved en gårdbrand, hvor en løs-drift-stald på en gård var i brand.

Her omkom to køer i ilden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk