3. august 2021
Her på arealet bag Bramsnæsvigskolen og hallen skal det nye børnehus ligge. Lejre Kommunes materiale
Her på arealet bag Bramsnæsvigskolen og hallen skal det nye børnehus ligge. Lejre Kommunes materiale
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnehus bliver præfabrikeret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehus bliver præfabrikeret
Lejre - 12. juni 2021 kl. 07:19
Af Agnete Vistar

Det nye store børnehus i Ejby med 100 pladser skal kunne tages i brug så hurtigt som muligt. Og det er presset, for det kræver, at størstedelen af byggeriet udføres og betales i 2021.

Bygge-anlægsmarkedet er presset på både udførselstid og meget høje priser lige nu. Så en ny plan skal sættes på skinner - nemlig at opføre det nye børnehus i Ejby som præfabrikeret byggeri.

Dermed kan børnehuset stå færdigt tidligere end planlagt. Det er heller ikke lige så voldsomme prisstigninger, der præger den del af byggebranchen.

- Vi anbefaler i udvalget, at bygningerne udbydes som præfabrikeret byggeri i totalentreprise. Vi kan sætte udviklingen i gang, så snart vi har taget beslutningen i kommunalbestyrelsen, siger formanden for Udvalg for Børn og Ungdom Thomas Bisgaard (R).

Hvis byggeriet opføres præfabrikeret, er der flere virksomheder, der kan levere børneinstitutioner tre måneder efter ordre. Herefter skal påregnes mindst én måned til montage. Der er blandt andet i Københavns Kommune opført mange børneinstitutioner som præfabrikeret byggeri.

Den nye daginstitution, der skal ligge bag Bramsnæsvighallen i Ejby, skal fysisk erstatte de to nuværende daginstitutioner, den kommunale daginstitution Hyllebjerget og den selvejende daginstitution Bramsnæs-afdeling Rollingen.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk