22. januar 2021
Jainnie Larsen, der sammen med manden Jens er indehaver af Lejrebageren, glæder sig over markant fremgang i omsætningen i det populære bageri siden coronakrisen startede. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Jainnie Larsen, der sammen med manden Jens er indehaver af Lejrebageren, glæder sig over markant fremgang i omsætningen i det populære bageri siden coronakrisen startede. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bageren har redet på coronabølgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bageren har redet på coronabølgen
Lejre - 01. december 2020 kl. 19:15
Af Agnete Vistar

Mens næsten alle virksomheder har måttet døje økonomisk med coronavirussen, er der enkelte, der omvendt har oplevet en positiv effekt af pandemien.

Det gælder ikke mindst landets bagerforretninger. Og hos Lejrebageren i Bygaden i Lejre by lyder indgangsklokken til butikken næsten konstant i hele åbningstiden.

Forretningen går ganske enkelt strygende. Salget af brød og kager er steget; og det går fortsat meget fint med salg af sandwich, smurte rundstykker og varm kaffe til den tidlige morgens håndværkere.

For håndværkerne har jo også haft rigeligt at se til her under coronakrisen. Og Lejrebageren har en af sine store indtjeninger fra de mange håndværkere, der fra Vestsjælland kører ind mod hovedstadsområdet mellem klokken 5 og 8 om morgenen.

- De står næsten i kø. Et hurtigt stop, og de kører videre. Mange kommer forbi hver dag; der er mange faste kunder, og jeg ved, når de kommer ind ad døren, hvad de skal have, smiler Jainnie Larsen, der sammen med sin mand Jens er ejere af Lejrebageren.

- Vores omsætning er nok steget 8-10 procent. Man kan sige, at der i hvert fald er enkelte, som coronaen hjælper her i en kaotisk tid. Det er ikke helt sort for alle. Vi har meget trofaste og solide kunder. Folk i byen er så fantastisk søde til at støtte op om os, siger hun.

Når der er store sportsbegivenheder eller valg, giver Jens Larsen sig i kast med at bage specielle kager til anledningen. Da Mads Pedersen vandt verdensmesterskabet i landevejscykling sidste år, var Jens' kager der prompte med VM-regnbuestriberne fra Mads Pedersens VM-trøje.

Mads Pedersen selv kommer ofte forbi. Han bor nu i Holbæk, men boede et stykke tid i Højby, 100 meter fra Dagbladets Lejreredaktion. Og han og cykelkammeraterne har ofte taget en pause i gårdhaven bag bagerbutikken. Det gør de stadig, når de er ude på træningstur.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk