25. november 2017
Dansen gik med de dygtige aktører fra Roskilde/Gevninge Historiske Forsøgskvadrille foran Tobiassens nyindviede eg. Foto: Agnete Vistar
gallery icon

Se billedserie

Dansen gik med de dygtige aktører fra Roskilde/Gevninge Historiske Forsøgskvadrille foran Tobiassens nyindviede eg. Foto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BYcentrum indviet med historisk kvadrilledans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BYcentrum indviet med historisk kvadrilledans
Lejre - 11. september 2017 kl. 10:47
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tobiassens eg i det gamle Gevninges bymidte er fritlagt og har fået sit eget anlæg, og dermed er den historiske bymidte genskabt. Det blev fejret søndag eftermiddag med lokal musik og dans fra 1800-tallet, skriver DAGBLADET Roskilde mandag.

1885 var året, hvor byens store søn - dyrlæge, lokalhistoriker og smed Chr. Tobiassen - plantede egen, der nu er 132 år. At der overhovedet stod en eg der, var indtil for et halvt år siden næsten ikke til at se, for et vildnis var groet op om det stovte træ. Vivian Møller fra Gevninge Bylaug fik den gode ide, at der skulle skabes et anlæg omkring egen, som skulle fritlægges.

Og med frivilliges indsats og penge fra en kommunal pulje er det lykkedes, så den gamle landsby har fået et rigtigt centrum, lige ud for Chr. Tobiassens gamle gård. Det blev fejret med taler, dans og musik, helt i Tobiassens ånd, for det er lykkedes at genskabe musik og danse fra Chr. Tobiassens nodebog og optegnelser fra 1855.

De to dygtige rigsspillemænd, Poul Bjerager og Al Damlund spillede op til de genskabte danse, som blev hvirvlet igennem af Roskilde/Gevninge Historiske Forsøgskvadrille.

Se også DAGBLADET Roskilde mandag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk