27. maj 2020
Kirke Såby Skole og SFO er én af de skoler, der får glæde af de fremrykkede opgaver. Blandt andet skal skolen have nyt tag. Billedet er taget sidste år ved skolens jubilæum. Arkivfoto: Agnete Vistar
Kirke Såby Skole og SFO er én af de skoler, der får glæde af de fremrykkede opgaver. Blandt andet skal skolen have nyt tag. Billedet er taget sidste år ved skolens jubilæum. Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anlæg kan fremrykkes med næsten 100 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anlæg kan fremrykkes med næsten 100 millioner kroner
Lejre - 07. april 2020 kl. 09:31
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Renovering og ombygning af Kirke Hyllinge Skole for 20 millioner kroner. To nye daginstitutioner - én i Lejre by til 19 millioner og én ny i Ejby til 20 millioner kroner som erstatning for to små nedslidtedaginstitutioner.

arrow Læs også: Anlægsbudget boostes med 92 millioner

Det kan blive en realitet, hvis Lejres politikere vælger at give grønt lys til et forslag om fremrykning af 95,25 millioner kroner til anlægsopgaver, som ellers skulle have været brugt de kommende år, skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Onsdag skal forslaget studeres af politikerne i økonomiudvalget. Det usædvanlige initiativ kræver, at man går hårdt til stålet, siger borgmesteren.

- Vi har ikke haft pengene til at få lavet alle de opgaver i år; de er planlagt til de kommende år i budgetterne. Men nu kan vi få pengene, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) til DAGBLADET Roskilde.

KL og regeringen har nemlig åbnet op for en aftale på baggrund af corona-krisen, så visse kommuner kan låne-finansiere aktiviteter med fremrykkede anlæg. Anlægsloftet er fjernet for den gruppe af kommuner, herunder Lejre, som har færre penge i kommunekassen end landsgennemsnittet.

Ideen er, at Lejre Kommune med de store lån - tilmed med en lav rente - kan være med til at understøtte beskæftigelsen i en tid, hvor der finder mange fyringer sted, og ordrebøgerne er fyldt med aflyste opgaver hos virksomhederne.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag.

arrow Budgetpartner: Byggeriet skal nok klare sig
27. marts 2020 kl. 14:07 Opdateret: kl. 12:23
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk