22. marts 2019
De gamle skolebygninger på Lejrevej 15 bevares, og to store nye længer bygges i samme stil - med pudsede lysegule facader og rødt tegltag. Arkivfoto: Agnete Vistar
De gamle skolebygninger på Lejrevej 15 bevares, og to store nye længer bygges i samme stil - med pudsede lysegule facader og rødt tegltag. Arkivfoto: Agnete Vistar
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ændring af boligkompleks - længe flyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ændring af boligkompleks - længe flyttes
Lejre - 16. april 2018 kl. 10:54
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune går nu i gang med at lave en lokalplan for den gamle skole på Lejrevej og tre nye bygninger. Én af de nye kommende bygninger er flyttet væk fra Gl. Byvej og mod nord, tæt på Allerslev Rådhus, skriver DAGBLADET Roskilde mandag.

I juni 2019 overtager Almenr ApS bygningerne på Lejrevej 15, den gamle Allerslev Skole. Så går om- og tilbygningerne i gang, så Bofællesskabet Kraka kan flytte ind senere.

Politikerne i teknik- og miljøudvalget har i enighed givet grønt lys for et grundlag. I alt bliver der 28 lejligheder i Krake-komplekset. Heraf 13 boliger i de nuværende bygninger samt gæsteværelser, fælles køkken, spisesal, gymnastiksal, værksted og et kontorfællesskab.

I tre nye bygninger bliver der 15 lejligheder - fem i hver af de to store nye bygninger og fem boliger i et bæredygtigt grønt hus, der bygges hvor der pt. ligger en pavillon.

Bekymringen har været stor blandt Allerslevs borgere over en af de store nye bygninger, som først var planlagt til at ligge tæt på Gl. Byvej.

- Den store bygning flyttes op mod rådhuset. Jeg synes, at hele forarbejdet med projektet har været en rigtig god proces. Når der kommer nogen med et rigtigt spændende projekt, og de gerne vil involvere borgerne, så løfter det værdien for lokalområdet, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Ivan Mott (EL).

Se også DAGBLADET Roskilde mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk