18. oktober 2021
Sognerådet i Hvalsøs mødelokale, 1938. Foto: Ukendt/ Lejre Arkiv.
Sognerådet i Hvalsøs mødelokale, 1938. Foto: Ukendt/ Lejre Arkiv.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50 år for kommunal- reform markeres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år for kommunal- reform markeres
Lejre - 12. oktober 2021 kl. 18:29

Sidste år var det 50 år siden, at den omfattende kommunalreform i 1970 trådte i kraft den 1. april. Kommunalreformen betød, at de cirka tusind kommunale enheder blev begrænset til 275 kommuner og 14 amtskommuner (amter).

I den nuværende Lejre Kommune betød det skabelsen af tre nye administrative enheder i form af Bramsnæs, Lejre og Hvalsø Kommuner. Kommunalreformen havde stor betydning i samfundet, især i forhold til organiseringen af velfærdsstaten.

For at markere 50-året inviterer Lejre Historiske Forening, Bramsnæs Lokalhistoriske Forening, Hvalsø Egnshistoriske Forening og Lejre Bibliotek & Arkiv til foredragsaften på Gundestedgaard den 13. oktober klokken 19.30.

Foredraget er et udskudt arrangement fra 2020, hvor coronasituationen desværre gjorde gennemførslen umulig.

De her to ved meget

Foredragsholderne er Flemming Damgaard Larsen og Ellen Skjoldager, som vil giver to forskellige indblik i reformens betydning.

Flemming Damgaard Larsen er i dag medlem af kommunalbestyrelsen og har været valgt ind i kommunalbestyrelsen siden 1974, først i Bramsnæs Kommune, nu i Lejre Kommune.

Ellen Skjoldager var ansat i kommunens administration, både før og efter reformen. Ellen blev ansat før kommunalreformen trådte i kraft, i Hyllinge-Lyndby kommune i 1966, og havde efter sammenlægningen ansvaret for folkeregisteret i Bramsnæs Kommune.

Adgang til arrangementerne kræver billet. Begrænset antal pladser. Billetterne er gratis - men skal bookes på Lejre Bibliotek & Arkivs hjemmeside.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk