21. januar 2019
Der var 5-600 bigballer tæt på gården. Langt de fleste gik op i flammer. Foto: Lasse Christiansen
gallery icon

Se billedserie

Der var 5-600 bigballer tæt på gården. Langt de fleste gik op i flammer. Foto: Lasse Christiansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 5-600 bigballer gik op i flammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

5-600 bigballer gik op i flammer
Lejre - 14. november 2017 kl. 10:53
Af Agnete Vistar
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

5-600 bigballer samt en del små halmballer gik op i flammer mandag aften og natten til tirsdag, efter at ilden på mystisk vis opstod midt i en lang række bigballer tæt på gården på Åvej, hvor Torben og Eva Karlsen har deres malkebesætning; nord for Ejby og sydvest for Kyndeløse Sydmark. Det skriver DAGBLADET Roskilde tirsdag.

arrow Læs også: Voldsom halmbrand ved Kirke Hyllinge

Branden udviklede sig voldsomt og lyste nattehimlen op, og snart ankom masser af brandfolk i brandbiler fra nær og fjern. Opgaven gik i første omgang ud på at forhindre, at branden sprang over på staldbygningerne på gården, der ligger relativt tæt på ildens arnested, 50-60 meter.

- Der er ingen tvivl om, at vinden var gunstig i går. Og det er den stadig. Vinden gik væk fra stalden. Det var også vigtigt at undgå, at ilden sprang over mod en anden ejendom i nærheden, der er stråtækt. Vinden blæste ind over en lille skov i stedet, siger indsatsleder Bjarne Carlsen, stationsleder på Kirke Hyllinge Station, Midtsjællands Brandvæsen.

Politiet ankom og talte med vidner, som kunne fortælle, at tre drenge blev set i nærheden af halmballerne, da branden var brudt ud. De stak af fra stedet, da en bilist kom til brandstedet, og inden brandvæsnets ankomst.

Politiet undersøgte derfor området med en hundepatrulje for at lede efter eventuelle spor, men fandt ikke umiddelbart noget. Årsagen til branden i halmstakken undersøges nærmere, da der ikke umiddelbart var nogen naturlig forklaring på, at halmen brød i brand.

Se også DAGBLADET Roskilde tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk