15. maj 2021
Anni Vedel (tv) og Lisbeth Dandanell var blandt de 143 indsamlere i Lejre Kommune, der trodsede vejrguderne i søndags. Foto: Kræftens Bekæmpelse.
Anni Vedel (tv) og Lisbeth Dandanell var blandt de 143 indsamlere i Lejre Kommune, der trodsede vejrguderne i søndags. Foto: Kræftens Bekæmpelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vildt indsamlingsresultat: - Vi er ovenud lykkelige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vildt indsamlingsresultat: - Vi er ovenud lykkelige
Opdateret 13. april 2021 kl. 16:31
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 13. april 2021 kl. 16:21
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: Blæst, regn og sågar sne kunne ikke forhindre de mange indsamlere fra Kræftens Bekæmpelse i at begive sig ud med indsamlingsbøssen i løbet af søndagen. Og indsatsen på gader og stræder i Lejre Kommune gav i den grad pote.

Næsten en kvart million, helt præcist 237.467 kroner, fik de frivillige skrabet sammen til det gode formål. Det er lige knap 100.000 kroner mere end sidste års resultat.

- Vi er ovenud lykkelige, siger Lotte Mikkelsen, formand for Kræftens Bekæmpelse i Lejre.

- Vi er enormt glade for, at der er en masse mennesker rundt omkring i Lejre Kommune, der har taget så godt imod vores indsamlere. Måske har de fået lidt ekstra i med i bøssen, fordi vejret var så dårligt, vurderer lokalformanden.

I Lejre Kommune er indsamlingen organiseret i tre distrikter, og årets resultat fordeler sig således: 91.525 kroner i Bramsnæs, 89.504 kroner i Lejre og 56.438 kroner i Hvalsø. De mange penge får samtidig Lotte Mikkelsen til at rette en stor tak til de i alt 143 indsamlere i Lejre Kommune, der trodsede vejrguderne.

- Til trods for at indsamlingen blev den vådeste i mands minde, fik vi ingen afbud på grund af vejret. Folk har bidt tænderne sammen, og det er helt suverænt, lyder roserne fra formanden.

Det imponerende resultat i Lejre Kommune bidrager til et landsresultat for årets indsamling på næsten 26 millioner. En håndsrækning fra danskerne der først fremmest skal gå til at frembringe ny viden om sygdommen herunder bedre kræftbehandling.

- Det er forskning i kræft, der er det helt store fokus, for det er nødvendigt med forskning, hvis vi skal bekæmpe den her sygdom. Heldigvis går det fremad, siger Lotte Mikkelsen.

Tip os


mcred@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk