26. januar 2020
Formand for Veteran Café Lejre, Søren Westermann, og Rikke Falck, museumssbestyrer på Egholm Museum, bød velkommen ved torsdagens flagdag. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Formand for Veteran Café Lejre, Søren Westermann, og Rikke Falck, museumssbestyrer på Egholm Museum, bød velkommen ved torsdagens flagdag. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Veteraner hyldet på Egholm Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veteraner hyldet på Egholm Museum
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. september 2019 kl. 13:20
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kirke Hyllinge: "Alle jer, der har været udsendt, har gjort mere, end hvad man med rimelighed kan forlange. I har gjort det, fordi der er ting i verden, der er værd at kæmpe for."

Med de ord takkede Carsten Rasmussen (S) kommunens veteraner under torsdagens Flagdag for Danmarks Udsendte, som igen år blev holdt i de historiske rammer på Egholm Museum.

Cirka 50 deltagere - fortrinsvis lokale veteraner og deres familier - var mødt frem for at deltage i den anden lokale udgave af flagdagen, der arrangeres af Lejre Kommune og Veteran Café Lejre.

Børnemedaljer
I år bød flagdagen som noget nyt på en særlig ceremoni til ære for de udsendtes børn.

"Med de afsavn, de har oplevet, fortjener de en medalje", fastslog Morten Kronholm, der er blandt initiativtagerne til Veteran Café Lejre, få øjeblikke inden Balkan-veteranen sammen med Lejres borgmester forestod uddelingen af hædersbevisningerne.

Dramatisk beretning
Eftermiddagens program bød ligeledes på tre indlæg ved veteranerne Ole Bach Piekut, Aage Krogsdam, Signe Kirkebjerg og Jacob Panton-Kristiansen. Sidstnævnte leverede en højdramatisk fortælling om sin udsendelse til Afghanistan i 2012, hvor den dengang 30-årige kampvognskommandør blev alvorligt såret under en ildkamp med fjenden og lå død i adskillige minutter, før han blev genoplivet og til slut fløjet hjem til Danmark.

I dag driver den tidligere soldat flere virksomheder herhjemme, hvor han har veteraner ansat.

"Jeg er kommet videre ved at hjælpe andre", fortalte han afslutningsvis.

Flagdagen for Danmarks Udsendte kan i år fejre 10 års jubilæum på landsplan.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk