25. oktober 2021
Efter otte år i Kommunalbestyrelsen har Venstres Line Holm Jacobsen besluttet at forlade politik. 

Foto: Line Holm Jacobsen.
Efter otte år i Kommunalbestyrelsen har Venstres Line Holm Jacobsen besluttet at forlade politik. Foto: Line Holm Jacobsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstres tidligere borgmesterkandidat siger stop: - Vi ser forskelligt på nogle ting

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres tidligere borgmesterkandidat siger stop: - Vi ser forskelligt på nogle ting
Opdateret 14. juni 2021 kl. 21:57
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. juni 2021 kl. 20:02
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: Venstres tidligere spids- og borgmesterkandidat og nuværende kommunalbestyrelsesmedlem, Line Holm Jacobsen ,genopstiller ikke til efterårets kommunalvalg.

Det meddeler politikeren i en pressemeddelelse forud for denne uges opstillingsmøde i partiet.

- I løbet af nogle måneder er det blevet klart for mig, at energiregnskabet ikke længere er i balance. Jeg bruger mere energi end jeg får retur -både politisk og personligt. Årsagerne hertil er flere og forskellige, skriver Line Holm Jacobsen.

Hvalsø-politikeren fortæller, at hun finder det "drænende" at sidde i opposition på ottende år.

- Det kræver et kæmpe benarbejde, hvis man for alvor skal ind være med til at sætte dagsordenen - bl.a. fordi man ikke kan trække på administrationen i nær samme grad som flertalsgruppen. Man skal stort set selv skabe alle sager fra bunden, lyder forklaringen fra Line Holm Jacobsen, der samtidig nævner interne regler i Venstre som årsag til det pludselige stop i kommunalpolitik. I Venstre må kommunalbestyrelsesmedlemmer nemlig ikke både sidde i Økonomiudvalget og et fagudvalg samtidig.

- Jeg har altid siddet i ØU, og det har absolut været spændende. Men jeg har aldrig siddet i et fagudvalg - som f.eks. kultur- og fritid, forklarer Line Holm Jacobsen og fortsætter:

- Set i bakspejlet kan jeg se, at billedligt talt har savnet at have "politisk jord under neglene" - specielt i denne periode, hvor jeg ikke har været borgmesterkandidat.

Afviser meningsmålinger som forklaring

Overfor Mediecentret afviser Line Holm Jacobsen, at Venstres dårlige meningsmålinger er den direkte årsag til, at hun nu vælger at gå fra borde under fem måneder før, vælgerne skal sættes deres kryds til kommunalvalget.

- Som jeg skriver i pressemeddelelsen, er det en beslutning, der er truffet, efter jeg gennem længere tid har overvejet den mængde energi, jeg putter ind i arbejdet, siger hun og fortsætter: - Selvom Venstre ligger lavt på landsplan i øjeblikket, behøver det jo ikke nødvendigvis at gøre sig gældende lokalt, lyder det.

"Ser forskelligt på nogle ting"

Er du raget uklar med andre medlemmer af Venstres gruppe i Kommunalbestyrelsen eller partiforeningen?

- Jeg er ikke raget uklar med nogen, men vi ser forskelligt på nogle ting og har forskellige måder at arbejde på, siger hun uden at ville afsløre præcis, hvem bemærkningen er møntet på.

Kan du forestille dig at vende tilbage til kommunalpolitik engang i fremtiden?

- Jeg har været medlem af Venstre i 40 år og bestridt adskillige tillidsposter i partiet, og det her er bestemt ikke et farvel til Venstre. Det kan godt være, jeg vender tilbage til kommunalpolitik på et tidspunkt, men det er ikke en del af planen lige nu. Lige nu er mit største ønske at påtage mig rollen som en engageret lokal ildsjæl, siger hun.

Venstres tidligere borgmesterkandidat understreger, at hun bliver i Kommunalbestyrelsen frem til udgangen af 2021, da hun har flere sager, som skal følges til dørs. Det drejer sig om byudviklingen i Hvalsø, mens en vision og plan for Lejre Brandvæsen også ligger på politikerens bord.

Line Holm Jacobsen er 55 år og har siddet i Kommunalbestyrelsen siden 2013, hvor hun blev valgt første gang.

Tip os


mcred@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk