17. januar 2021
Venstres Tina Mandrup foreslår at tilbagebetale 4,2 millioner kroner til Lejres forældre.
Venstres Tina Mandrup foreslår at tilbagebetale 4,2 millioner kroner til Lejres forældre.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V: Refunder udgifter til børnepasning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V: Refunder udgifter til børnepasning
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 13. januar 2021 kl. 06:09
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: Mens daginstitutionerne i skrivende stund fortsat skal holde åbent, var situationen en ganske anden under forårets corona-nedlukning.

Dengang var Lejres forældre tvunget til at lokke bedsteforældre og andre til at tage sig af ungerne, når arbejdsopgaverne ikke kunne klares fra hjemmekontoret.

Derfor er det også kun rimeligt, at Lejre Kommune refunderer borgernes udgifter til kommunal og privat børnepasning i den periode, hvor de ikke fik noget for pengene.

Det mener Venstre i Lejre, der foreslår, at Lejre Kommune følger nabokommunen Køges eksempel og hoster op med i alt 4,2 millioner kroner i refusion. Det beløb administrationen vurderer, forældrenes indbetalinger løb op i fra marts til midten af april 2020.

- Der er brugerbetaling på børnepasning, og en nedlukning på grund af Covid-19 er ude af forældrenes hænder. Derfor er det også rimeligt, at når man som forælder ikke kan benytte tilbuddet, så skal man heller ikke betale for det, siger Tina Mandrup, Venstres gruppeformand og borgmesterkandidat i Kommunalbestyrelsen, der tilføjer, at forslaget også skal gælde de forældre, der under den aktuelle nedlukning ikke kan sende deres børn i SFO.

Venstre har derfor anmodet Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) om at få forslaget på dagsordenen på januar måneds kommunalbestyrelsesmøde.

Forud for drøftelserne lyder meldingen fra Tina Mandrup, at hun ønsker at tage de 4,2 millioner kroner op af kommunekassen og i den forbindelse gøre brug af den reserve på 1,6 millioner kroner i statslig coronakompensation, som Lejre fortsat råder over.

- Samtidig må der også være noget at hente på de udgifter til kost, bleer og andre ting, der ikke er blevet afholdt under nedlukningen, lyder det fra Tina Mandrup.

V: Principielt spørgsmål
Borgmesterkandidaten afviser, at det er uansvarligt at bruge penge på at kompensere forældre oven på et efterår, hvor det politiske slagsmål om 2021-budgettet slog en tyk streg under, at Lejres finanser er under pres.

- Den økonomiske situation i kommunen skal ikke lægge forældrene til last. Det er et principielt spørgsmål - enten mener man, at det er rimeligt at refundere borgerne for en service, de har betalt for, men ikke modtaget, eller også mener man det ikke, siger Tina Mandrup.

Tip os


mcred@sn.dk

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk