4. marts 2021
Unge i blandt andet Tølløse får del i to millioner kroner, som Holbæks politikere afsatte i forbindelse med efterårets budgetaftale. Foto: Colourbox.
Unge i blandt andet Tølløse får del i to millioner kroner, som Holbæks politikere afsatte i forbindelse med efterårets budgetaftale. Foto: Colourbox.
Foto: lev dolgachov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ungefællesskaber styrkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungefællesskaber styrkes
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 22. januar 2021 kl. 11:49

Holbæk Kommune: I budgetaftalen for 2021-2024 valgte en samlet kommunalbestyrelse at bruge to millioner kroner ekstra på de unge. Nu har politikerne så godkendt den konkrete udmøntning af de ekstra penge. Penge der blandt andet skal sikre to åbningsaftener i ungdomsklubben i Tølløse.

- Det er fantastisk, at vi kan gøre noget ekstra for de unge fra næste år. Vi har fokus på at skabe nogle positive fællesskaber. Blandt andet styrker vi gadeplansarbejdet, vi skaber flere aktiviteter, og vi udvider åbningstiderne i vores klubtilbud på tværs af kommunen. Det er rigtig gode nyheder for de unge, siger Lars Roost Dinesen, der er formand for Udvalget for Beskæftigelse og Uddannelse i Holbæk Kommune.

Klubber udvider
Knap halvdelen af de to millioner kroner skal gå til en styrkelse af ungdomsklubbernes arbejde og ikke mindst gadeplansarbejdet.

- Det her betyder, at klubtilbuddene på tværs af kommunen kan holde mere åbent. Personligt er jeg rigtig glad for, at klubtilbuddet i Ladegårdsparken kan fortsætte som en konsekvens af udmøntningen. Samtidig styrker vi SSP og gadeplansarbejdet, ligesom der er fundet en fleksibel ordning, så kræfterne i klubberne også kan bruges på opsøgende arbejde i deres lokalområder, siger Lars Roost Dinesen.

Samtidig afsætter politikerne 750.000 kroner ekstra til ungdomsskolen. Det skal sikre flere aktiviteter og muligheden for at opbygge nogle spændende ungefællesskaber.

- Vi har en maritim historie og en skøn natur i Holbæk Kommune. Det er oplagt at skabe nogle gode fællesskaber omkring det. Derfor vil de ekstra penge blandt andet gå til en base på Filmtorvet i Holbæk, hvor mange unge samles i dag. Samtidig er vi inspireret af de positive erfaringer i sommer, hvor regeringen gav penge til sommeraktiviteter. Derfor vil en del af pengene også gå til sommeraktiviteter for de unge, siger Lars Roost Dinesen.

De resterende 300.000 ud af de to millioner kroner vil gå til et samarbejdsprojekt, der arbejder for at få flere unge i boligsociale foreninger ind i sportsfællesskaber. Herudover er der penge til flere ferieaktiviteter og kommunikationen for at gøre de unge opmærksomme på mulighederne.

Tip os


mcred@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk