2. august 2021
13-årige Jens Bülow havde i den grad fået indstillet sigtekornet, før han troppede op i Osted/Lejre Skytteforening onsdag eftermiddag. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

13-årige Jens Bülow havde i den grad fået indstillet sigtekornet, før han troppede op i Osted/Lejre Skytteforening onsdag eftermiddag. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge dyster i præcision og hurtighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge dyster i præcision og hurtighed
Opdateret 15. juli 2021 kl. 09:29
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 15. juli 2021 kl. 09:25
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: Pling, pling, pling, pling. Lyden af små hvide plastkugler, der suser ud af pistolmundingerne, giver genlyd hos Osted/Lejre Skytteforening.

Det er onsdag eftermiddag. og en gruppe drenge på mellem 12 og 17 år har taget opstilling på klubbens indendørs 15 meter skydebane lige ved Lejre Station. Mens en instruktør opmærksomt ser til, tager de først sigte og trykker dernæst på aftrækkeren.

- Jeg har prøvet at skyde med softgun før hos en kammerat, og synes det var sjovt, fortæller 13-årige Jens Bülow, der er én af de knægte, der har tilmeldt sig 'airsoft challenge'. En aktivitet på Lejre Kommunes omfattende sommerferieprogram for børn og unge.

På spørgsmålet om det er vanskeligt at nedlægge de små hvide skiver, der med et tryk på en knap rejser sig på ny, lyder det:

- Det går meget fint. Lige nu er jeg på en delt førsteplads, siger Jens Bülow beskedent. Få øjeblikke efter interviewet nedlægger den ferieramte skoleelev de seks mål i ny bedste tid.

Jagten på ungdommen

Unge som Jens er et godt eksempel på den aldersgruppe, Osted/Lejre Skytteforening håber på at se mere til i klubhuset, når sommeren går på hæld. Det fortæller foreningens formand.

- Vi vil rigtig gerne have nogle unge mennesker ind og være en del af fællesskabet, siger 62-årige Flemming Nielsen, der netop har sat sig i formandsstolen.

I jagten på yngre skytter har Osted/Lejre Skytteforening allerede sat airsoft challenge på programmet fra næste sæson. Disciplinen, hvor der konkurreres på både hurtighed og præcision, vinder i øjeblikket frem hos skytteklubber landet over, ligesom DGI har fået øjnene op for sporten. Og det er da også netop takket være støtte fra DGI, at klubben har været i stand til at indkøbe den fornødne udstyr til den actionprægede aktivitet. Foreningen går allerede med planer om at opgradere isenkrammet yderligere med en såkaldt 'handlebane'. Alt samme i håb om, at aspiranterne senere vil skifte plasticpistolerne ud med skarpladte 9 mm og 357 revolvere.

- Vi vil rigtig gerne have nogle nye pistolskytter i klubben og airsoft giver os mulighed for at få dem herned i en ung alder, så våbenhåndteringen kommer ind på rygraden. Det er vigtigt, for sikkerheden er altafgørende i en klub som vores, understreger Flemming Nielsen.

Drømmer om større bane

Han står i skrivende stund i spidsen for omkring 80 medlemmer fordelt på en riffelafdeling og en pistolafdeling.

I netop pistolskydning, nærmere bestemt inden for den disciplin der hedder 25 meter grovvåben, har klubben de senere år vundet landsdelsmesterskabet hele tre gange.

De flotte resultater har fundet vej til foreningens sigtekorn til trods for, at de lokale skytter "kun" råder over en 15 meter-bane.

- I øjeblikket tager vi til Ballerup, når vi skal skyde på 25 meter, og derfor så jeg gerne, at vi fik vores egen 25 meter bane. Men det vil kræve nye lokaler, afslører Flemming Nielsen.

Tip os


mcred@sn.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk