10. maj 2021
Sådan ser Vedersø Præstegaard (tv) nord for Ringkøbing ud i dag, hvor digterpræstens tidligere bolig er lavet om til museum. Arkivfoto: Jørn Deluran/Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser Vedersø Præstegaard (tv) nord for Ringkøbing ud i dag, hvor digterpræstens tidligere bolig er lavet om til museum. Arkivfoto: Jørn Deluran/Dagbladet Ringkøbing-Skjern.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tv-program udløser ramaskrig: Det er for latterligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tv-program udløser ramaskrig: Det er for latterligt
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 22. april 2021 kl. 06:54
Af Holger Vincents

- Synd og skam. Så lad da være. Hvor latterligt. Det er for fesent, DR.

Reaktionerne er ikke til at tage fejl af på Dagbladet Ringkøbing-Skjerns facebookside, hvor følgerne raser over en historie, der har sit udspring her på Midtsjælland.

Kilden til de mange vrede kommentarer i det vestjyske er nemlig Mediecentrets nylige afsløring af detaljerne bag et kommende DR-program om mordet på Kaj Munk.

Som vi her på avisen kunne fortælle den 31. marts, skildres digterpræstens sidste timer i en ny serie om danske mord, der efter planen får premiere på public service-stationen senere på året.

DR har imidlertid valgt at benytte Tølløse Præstegård som location for Kaj Munk-optagelserne fremfor den autentiske præstegård, der den dag i dag ligger i Vedersø nord for Ringkøbing, hvor Munk levede frem til sin død i januar 1944. En oplysning der nu er nået over på den anden side af Storebælt, hvor den ikke ligefrem får en pæn modtagelse.

- Det er jo en skam, at hele Danmark ikke kan ligge øst for Valby bakke. Så drop da den film, hvis de ægte lokationer ikke kan bruges, fordi Vestjylland ligger i Vestjylland, skriver en læser i det alenlange kommentarspor til facebookoplaget med artiklen.

DR forsvarer beslutningen med, at Covid-19, ligesom som så meget andet, har forandret den måde, der produceres tv på.

- Vi ville allerhelst have optaget på den rigtige præstegård i Vedersø. Men på grund af corona producerer vi i øjeblikket TV på helt andre vilkår, end hvad der normalt gælder, fortæller seriens tilrettelægger Paul Frederik Harsløf til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Lokal helgen

Pandemi eller ej. Spørger man chefredaktøren på netop det vestjyske dagblad, er det ikke så underligt, at en historie fra Gl. Tølløse formår at bringe sindene i kog 300 km væk, når emnet er Kaj Munk. Det er nemlig et af Ringkøbing-egnens helt store historiske klenodier, som DR har valgt at se bort fra, lyder vurderingen fra Gudrun Pedersen, chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Folk bliver sure, fordi Kaj Munk nærmest er en helgen på vores kanter, ligesom historien om ham fortsat sidder dybt i mange. Det er en mand, man er stolt af, forklarer chefredaktøren.

DR's beslutning mødes ikke mindst med forundring, fordi Vedersø Præstegård, der i dag er museum, står fuldstændig som dengang Kaj Munk selv boede i huset for 80 år siden, lyder analysen.

- Man synes nok, at sagen er et eksempel på, at nogle gange er der længere fra København til andre steder i landet, end der er fra andre steder i landet og til København, vurderer Gudrun Pedersen.

Tip os


mcred@sn.dk

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk