13. april 2021
Et filmhold fra DR lagde for nylig vejen forbi præstegården i Gl. Tølløse for at skyde en række optagelser til en ny drama-dokumentar. Foto: Astrid Jensen.
Et filmhold fra DR lagde for nylig vejen forbi præstegården i Gl. Tølløse for at skyde en række optagelser til en ny drama-dokumentar. Foto: Astrid Jensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tølløse Præstegård med i en ny DR-serie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tølløse Præstegård med i en ny DR-serie
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 30. marts 2021 kl. 06:01
Af Holger Vincents

Gl. Tølløse: Det er ikke hver dag, et kamerahold lægger vejen forbi præstegården i Tølløse. Det var imidlertid netop, hvad der skete i sidste uge, hvor ejendommen, et stenkast fra Tølløse Kirke, dannede ramme om en række optagelser til en ny DR-dokumentar. Det fortæller Tølløse Sogn til Mediecentret.

Den nye dokumentarserie, der får premiere til sommer, har fået navnet 'Danske Mord' og sætter, som navnet angiver, fokus på danske drabssager.

Serien benytter sig af dramatiseringer af de faktiske begivenheder ved blandt andet at genskabe omgivelserne og den tid, hvor mordene blev begået.

Her kommer præstegården i Gl. Tølløse ind i billedet for i sidste uges optagelser indgår en rekonstruktion af drabet på Kaj Munk 4. januar 1944.

Den danske digterpræst blev likvideret af Gestapo efter at have kritiseret den danske samarbejdspolitik og nazismens raceteorier i den offentlige debat.

På optagelserne fra præstegården i Tølløse ser man Kaj Munk blive hentet af Gestapo om natten og ført bort i en bil. I et skovbryn nær Gammel Tølløse har DR ligeledes været på spil for at filme det moment, hvor Kaj Munk findes død ved daggry næste morgen.

Kaj Munk boede i virkeligheden på Vedersø Præstegård i Vestjylland, mens henrettelsen fandt sted på Hørbylunde Bakke ved Silkeborg.

Tølløse Sogn oplyser, at præstegården i Gl. Tølløse er udvalgt til optagelserne, fordi trappen og indgangspartiet til forveksling ligner Kaj Munks præstegård.

'Danske Mord' produceres af DR Kultur og Samfund TV, som i forvejen står bag et bredt udvalg af programmer inden for kultur og historie. Både aktuelle talkshows, reportageserier og store historieserier.

Tip os


mcred@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk