18. april 2021
Tadre Mølle var tæt på, men måtte til slut tage til takke med andenpladsen i konkurrencen "Danmarks smukkeste vandmølle".
Tadre Mølle var tæt på, men måtte til slut tage til takke med andenpladsen i konkurrencen "Danmarks smukkeste vandmølle".
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tadre Mølle tog andenpladsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tadre Mølle tog andenpladsen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 25. november 2019 kl. 15:16

Tadre: Det var tæt på for Tadre Mølle, der var snublende nær at sikre sig titlen som "Danmarks Smukkeste Vandmølle". Desværre for det lokale kulturhistoriske træplaster blev det i sidste ende Børkop Mølle i Vejle Kommune, der tog sejren med 19 procent af stemmerne i konkurrencen, som organisationen Historiske Huse stod bag med støtte fra Realdania og Brebølfonden.

arrow Læs også: 2. plads: Vi er glade og stolte over møllen

"En konkurrence skal jo udpege én vinder, selv om alle 17 vandmøller har gjort sig fortjent til hæder. Det er fantastisk, at der er ejere og frivillige, der kæmper for, at vi har fungerende møller, som kan fortælle den enestående historie om vores brug af vandkraft gennem 1.000 år. Børkop Mølle er en værdig vinder med smukke fredede bindingsværkslænger i idylliske omgivelser, to fantastiske møllehjul og et fuldt fungerende mølleri," lyder det fra Birthe Iuel, Præsident for Historiske Huse, i en pressemeddelelse.

"Vi håber, at befolkningen i højere grad får øjnene op for de smukke møller, der ligger strøet ud over hele landet. Selvom der kun er én, der ifølge vores afstemning er den smukkeste, så er der heldigvis stadig nok møller, til at de fleste kan finde en vandmølle i nærområdet," fortsætter hun.

Historiske Huse afholdt konkurrencen for at vise danskerne de imponerende mølleanlæg rundt omkring i landet - men også for at skabe opmærksomhed omkring den trussel, som manglende vand udgør. Genopretningen af vandløb fører ofte til, at man tager vandet fra møllerne, hvilket skader trædelene på møllehjulene. Derudover betyder det, at de frivillige, der er afgørende for at passe på møllerne, forsvinder, hvis ikke møllen kan køre.

17 vandmøller fra hele landet var med i konkurrencen. 6 eksperter havde til opgave at udvælge de heldige kandidater, der kom igennem nåleøjet til den endelige konkurrence.

Alle danskere har haft mulighed for at stemme online på deres favorit blandt de 17 kandidater, og valgte 10.000 at gøre, oplyser Historiske Huse.

arrow Tadre Mølle blev Danmarks næstsmukkeste
25. november 2019 kl. 08:34 Opdateret: kl. 08:34

Tip os


mcred@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk