25. september 2021
Sune Rolf Jensen kaster alle sine kræfter i Phantasmo DVD. Og så skaber han sine egne film ved siden af.
gallery icon

Se billedserie

Sune Rolf Jensen kaster alle sine kræfter i Phantasmo DVD. Og så skaber han sine egne film ved siden af.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sunes splatter-central

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sunes splatter-central
Opdateret 09. august 2021 kl. 09:38
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 29. juli 2021 kl. 06:34
Af Tekst og foto: Tomas Skov

Tølløse: - Man skal kunne blive lidt lost, og komme forbi en del gange, fordi man ikke har set det hele, siger Sune Rolf Jensen, der åbnede Phantasmo DVD på Jernbanevej 6C i Tølløse i november 2020.

Butikken er godt gemt i en baggård, men indenfor åbenbarer sig en verden af gru og rædsel på plakater og tusindvis af DVD-film. Killer Ants, Nail Gun Massacre og Driller Killer lyder titlerne på nogle af de film, man nok først skal sætte på efter børnenes sengetid.

Et liv med gys

Væggene er prydet af kitschede plakater fra gysets underverden: Satan's Cheerleaders, Blood Freak og Night of the Zombies lyder nogle af dem. På en væg i det tilstødende lokale udstøder groteske gummimasker deres lydløse dødsskrig, og bag disken bagest i lokalet sidder den storsmilende 33-årige Sune fra St. Merløse, som bare elsker alt ved gys og splatter.

Interessen startede i barndommen i Jægerspris, og siden er det kun gået én vej.

- Jeg havde egentlig bare en masse dvd'er, jeg skulle sælge. Så tog det om sig og blev et hobbyprojekt. Så åbnede jeg en webshop i 2008, og så blev jeg pludselig inviteret ud til festivaler. Lige pludselig tog det fart, og nu sidder jeg her. Det er sjovt, hvordan livet udvikler sig nogle gange, griner han.

Fra Stegelmanns samling

Åbningen i november 2020 kunne måske have været timet bedre, for halvanden måned efter måtte Sune tvangslukke på grund af corona. Imidlertid blev han i maj 2021 inviteret som gæst i Troldspejlet hos Jakob Stegelmann på DR, og det bidrog til at holde liv i webshoppen under nedlukningen. Legendariske Jakob Stegelmann donerede oven i købet fem kasser DVD'er fra sin private samling til den nyåbnede butik i Tølløse.

Nu må Sune Rolf Jensen så erfare på egen krop, om drømmeprojektet kan holde. Men meget tyder på, at kendskabet til den unikke butik vinder udbredelse. Allerede ved åbningstid over middag har et par kunder fundet vej til Jernbanevej 6C, og Sune har fordybet sig i en svært filmnørdet samtale med sine ligemænd. Butiksejeren har også haft besøg af nysgerrige gyserfans fra både København, Roskilde og sågar Holstebro.

Med hud og hår

- Det var håbet at lave en butik, som ikke bare var en masse reoler, og uden at prale vil jeg vove at påstå, at jeg har skabt en unik butik. Jeg har kastet alt ind i det, for hvis jeg endelig skal gøre det, kan jeg ikke gøre det halvt. Hvis det skulle gå galt, så vil jeg gerne vide med mig selv, at jeg har givet den alt, hvad jeg overhovedet kunne, så jeg ikke plager mig selv med det bagefter, siger ejeren.

Trods det umiddelbare indtryk har Sune faktisk en bred smag i film, og han ser såmænd også både Disneyfilm og musicals ind imellem gyserfilmene, når tiden tillader det. Imidlertid skal han også afsætte en del af sin sparsomme tid til sin passion for selv at skabe film.

Dæmoner i endetarmen

Sune har selv skrevet og instrueret nogle kortfilm samt spillefilmen 'Slagt mig nøgen' fra 2015, og han har været medproducent på den brasilianske film 'Pazukus - Island of Vomit and Despair'. Titlen burde antyde, at vi er et stykke fra mainstream.

- Den handler om en mand, der er forstoppet, fordi der er dæmoner i hans endetarm, som planlægger jordens undergang. Det er sand kunst for mig, for det er in your face-crazyness, griner Sune Rolf Jensen.

Næste filmprojekt har været i gang siden 2016. Arbejdstitlen er Misantropolis, og som tidsrammen antyder, har den været en hård nød at knække for filmmageren.

- Jeg beskriver den som en eksperimenterende dommedagsfilm, og jeg har virkelig haft det svært med den. Det er drømmelogik, hvor intet er, hvad det ser ud til, og alt er i konstant forandring. Jeg har haft et par skuespillere, som bare er flygtet fra optagelserne. Det bliver nok min mest langt ude-film, erkender Sune, som ser frem til at kaste sig over en lidt mere traditionel film derefter.

Rig på oplevelser

Han finder skuespillerne i sit netværk, og som udgangspunkt arbejder alle gratis - men de skal altså indstille sig på, at årene går, inden klaptræet smælder for sidste gang.

- Der er nogle, der bare skider film ud, men jeg vil hellere bruge god tid på at lave noget meget specielt. Den er kun baseret på min egen mavefornemmelse, og den kan hæve mig op på et nyt niveau eller den kan sende mig ud i glemslen. Den er i hvert fald ikke designet til at blive elsket, filosoferer han.

Det er et år siden, han sidst optog scener til filmen, for der er også film, der skal ses, gyser-events og -festivaler, der skal passes og en butik, som holder åbent fra tirsdag til lørdag.

- Jeg bliver måske ikke rig på det, men jeg bliver rig på oplevelser, smiler Sune Rolf Jensen.

Tip os


mcred@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk