7. marts 2021
Covid-19 er på fremmarch netop nu, og Lejre Kommune opfordrer derfor borgerne til at lade sig teste.
Covid-19 er på fremmarch netop nu, og Lejre Kommune opfordrer derfor borgerne til at lade sig teste.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smitten stiger fortsat: Mange enkeltstående tilfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smitten stiger fortsat: Mange enkeltstående tilfælde
Opdateret 26. januar 2021 kl. 10:21
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 25. januar 2021 kl. 17:33
Af Holger Vincents

I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at Lejres daginstitutioner ikke har været ramt af smitteudbrud den seneste tid. Det er ikke korrekt. I daginstitutionen Møllehave i Kirke Sonnerup er der såledess konstateret ni tilfælde af Covid-19 siden 12. januar.

arrow Læs også: Smitten daler ikke: Roskilde er nu i top 10 på coronalisten

Lejre Kommune: Covid-19 har desværre særdeles godt fat i Lejre Kommune netop nu.

Mandag eftermiddag afslører Statens Serum Instituts daglige coronatal, at 62 personer nu er konstateret smittet med coronavirus i Lejre Kommune i løbet af de seneste syv dage.

Det bringer Lejre helt op på en femteplads blandt alle landets kommuner, hvis man ser på den såkaldte incidens - antal smittede pr. 100.000 indbyggere. Lejre har i skrivende stund 222 smittede pr. 100.000 indbyggere. Til sammenligning har Roskilde en incidens på 161, mens Holbæk placerer sig længere nede af listen med 140.

Hvis man kaster et blik på den såkaldte positivprocent, der fortæller, hvor stor en andel af de testede borgere, der er konstateret positive, trækker Lejre også i den gale retning sammenlignet med naboerne mod både øst og vest.

Af de Lejre-borgere der har ladet sig teste i den seneste uge, har 1,87 % afleveret positive prøver. Tallene for Roskilde og Holbæk er henholdsvis 1,42 og 1,21.

Statistikken taler således sit tydelige sprog. Hvorfor Covid-19 er på fremmarch i Lejre netop nu, er derimod det helt store og foreløbigt ubesvarede spørgsmål. Mediecentret har været i kontakt med Lejre Kommune, der fortæller, at der i den seneste tid ikke er konstateret større udbrud på kommunens plejecentre. Det samme gælder blandt daginstitutionerne med undtagelse af Møllehave i Kirke Sonnerup. Her er seks medarbejdere og tre børn konstateret smittede med Covid-19 siden den 12. januar.

Og i det store billede ændrer de ni smittede på daginstitutionen ikke på, at det først og fremmest er mange enkeltstående tilfælde, der driver udviklingen i Lejre netop nu, forklarer kommunen.

- Sundhedsstyrelsen orienterer os løbende om, hvor smitten befinder sig, og netop nu er status, at smitten er bredt fordelt såvel geografisk som aldersmæssigt, oplyser Lejre Kommune til Mediecentret uden at kunne give en direkte forklaring på udviklingen.

I fredags, hvor Lejre Kommune gik i top 10 på coronaens Danmarkskort, lød det således fra borgmester Carsten Rasmussen (S).

- Jeg har ikke noget præcist bud på, hvorfor det forholder sig sådan. Men Lejre er en stor pendlerkommune, og det kan være en del af forklaringen.

Lejre Kommune forklarer, at man ikke kan offentliggøre, hvor i kommunen der er konstateret tilfælde af Covid-19. Det sker med henvisning til Sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til GDPR-reglerne, ligesom man risikerer at skabe en falsk følelse af tryghed hos borgerne i de områder, der ikke er så hårdt ramt.

I forbindelse de stigende smittetal opfordrer kommunen til, at man lader sig teste på testcentrene i Hvalsø og Kirke Hyllinge. Særligt i Kirke Hyllinge er der netop nu forholdsvis kort ventetid, lyder det.

arrow Antallet af coronaindlagte falder til det laveste i flere uger
26. januar 2021 kl. 14:05 Opdateret: kl. 14:06

Tip os


mcred@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk