19. januar 2021
Det er trange tider på golfbanerne i Skjoldenæsholm, hvor det lokale golfcenter er truet af lukning.
Det er trange tider på golfbanerne i Skjoldenæsholm, hvor det lokale golfcenter er truet af lukning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skjoldenæsholm Golfcenter i fare for lukning:"Det er en stor udfordring"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skjoldenæsholm Golfcenter i fare for lukning:"Det er en stor udfordring"
Opdateret 05. juli 2019 kl. 15:11
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 05. juli 2019 kl. 15:01

Gentagne millionunderskud får nu ejerkredsen omkring Skjoldenæsholm Golfcenter til at trække i nødbremsen og opsige lejeaftalen med Skjoldenæsholm Golfklub og de godt 1000 medlemmer der benytter centrets to 18-huls baner.

arrow Læs også: Alle medarbejdere opsagt på golfcenter

Det bekræfter Skjoldenæsholm Golfcenter overfor Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad.

"Der har ikke været grundlag for at drive klubben videre, og derfor har man opsagt aftalen med golfklubben", siger direktør i Skjoldenæsholm Golfcenter Peter Jespersen.

Opsigelsen kommer i kølvandet på tre år, hvor golfcentret har leveret underskud på mellem 2,8 og 3,6 millioner kroner årligt.

Stor udfordring
Den dårlige økonomi fik i starten af juni måned i år ejerkredsen til at suspendere driften af klubben ved udgangen af i år. I stedet er Skjoldenæsholm Golfklub blevet tilbudt at forpagte banerne og klubhuset fra 1. januar 2020 for én krone årligt og dermed reelt overtage driften af anlægget. Et tilbud som klubben i øjeblikket tygger på.

"Det er en stor udfordring. Men klubbens bestyrelse er enige om, at hver en sten skal vendes, og vi vil derfor bruge sommeren på at tilvejebringe et gennemarbejdet beslutningsgrundlag, som vi vil præsentere på et medlemsmøde den 19. august", lyder det i en nylig mail fra golfklubbens bestyrelsesformand Rune Nørgaard til medlemmerne.

Bestyrelsesformanden oplyser til Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad, at de foreløbige beregninger viser, at klubben skal ud og finde i omegnen af 2 millioner kroner årligt, hvis det skal lykkes at drive golfcentret.

"Nu har vi sat et analysearbejde i gang, hvor vi kigger hele driftsøkonomien igennem, og så må vi se, hvor vi lander", uddyber Rune Nørgaard.

Afslag fra kommunen
Mislykkes missionen er det derimod uvist, hvad der kommer til at ske.

Hos Skjoldenæsholm Golfcenter er meldingen, at alle muligheder er på bordet. Herunder at pløje de to golfbaner op, der ellers går for at være blandt de bedste i Danmark.

"Jeg ved det ikke. På nuværende tidspunkt er alt i spil", forklarer Skjoldenæsholm Golfcenters direktør Peter Jespersen.

Og direktøren ærgrer sig. For indtil for ganske kort tid siden, så det ud til, at en redning af centrets trængte økonomi var inden for rækkevidde. Gennem det sidste års tid har golfcentret nemlig barslet med et storstilet investeringsprojekt, der skulle sikre opførelsen af en række boliger i og omkring golfbanerne. Et projekt som Ringsted Kommune, ifølge Skjoldenæsholm Golfcenter, hele vejen igennem har været positivt stemt overfor. Vel at mærke lige indtil starten af juni i år, hvor kommunen giver afslag på projektet med henvisning til at en servitut, der fastslår, at arealet foruden golfspil kun må anvendes til landbrugsdrift.

"Det undrer mig, at Ringsted Kommune pludselig skifter holdning. Jeg kan godt forstå, at man undervejs bliver opmærksom på nye servitutter og regler, men jeg mener ikke, at der er kommet noget frem, som gør, at projektet ikke kan lykkes", siger Peter Jespersen.

Den udlægning deler bestyrelsesformanden i Skjoldenæsholm Golfklub.

"Pilen peger på kommunen, og jeg er da forundret over, at man først giver én melding og så en anden", siger Rune Nørgaard.

Politisk behandling på vej
I Ringsted Byråd kan man fra politisk hverken be- eller afkræfte Skjoldenæsholm Golfcenters udlægning af en sagsbehandling, der stritter i flere retninger.

Det står til gengæld klart, at sagen ikke får lov til at køre videre på embedsmandsniveau. Det er status ovenpå et ekstraordinært møde i Plan- og Boligudvalget torsdag aften, hvor udvalgsmedlem, Daniel Nørhave (DF), fik opbakning til sit forslag om, at byrådet skal tage stilling til det ellers kuldsejlede byggeprojekt efter sommerferien.

"Der var bred enighed i udvalget om, at vi får sagen på dagsordenen igen til politisk behandling, når vi mødes i august måned", fortæller udvalgsmedlemmet, der ønsker at finde en løsning, som kan fremtidssikre Skjoldenæsholm Golfcenter.

"For det første er golfklubben et relativt stort kulturaktiv for Ringsted Kommune, og derudover er opfattelsen tilsyneladende, at man fra kommunens side først har givet tilsagn efterfulgt at et afslag. Jeg ønsker at fremme en kultur, hvor man i stedet for bare at sige nej ser på, hvad vi kan gøre i stedet for", forklarer Daniel Nørhave.

arrow Danske golfklubber har det svært
18. juli 2019 kl. 08:43 Opdateret: kl. 08:43
arrow Golfcenter ville kopiere koncept fra Jylland og Sverige
09. juli 2019 kl. 14:38 Opdateret: kl. 14:38
arrow Servitut dræber drøm om boliger ved golfbane
09. juli 2019 kl. 14:27 Opdateret: kl. 14:27

Tip os


mcred@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk