16. juli 2020
Medlemmerne af Lejre Erhvervsforum var tirsdag samlet på Vintre Møller Destilleri for at gøre status over 2019 og se frem mod det nye år. Borgmester Carsten Rasmussen (S) deltog også i festlighederne. 

Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Medlemmerne af Lejre Erhvervsforum var tirsdag samlet på Vintre Møller Destilleri for at gøre status over 2019 og se frem mod det nye år. Borgmester Carsten Rasmussen (S) deltog også i festlighederne. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skål for erhvervslivet: Virksomheder samlet til nytårskur på destilleri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skål for erhvervslivet: Virksomheder samlet til nytårskur på destilleri
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. januar 2020 kl. 06:34
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vintre Møller: - Jeg drikker aldrig noget stærkere end gin før morgenmaden. Og det gør vi sådan set heller ikke i dag.

arrow Læs også: Ny erhvervsbog skal styrke samarbejdet og synligheden

Borgmester Carsten Rasmussen (S) citerede spøgefuldt den drikfældige og for længst afdøde amerikanske komiker W.C. Fields under Lejre Erhvervsforums nytårskur tirsdag morgen. Kuren blev nemlig holdt på Vintre Møller Destilleri, hvor det internationalt anerkendte gin- og whiskyforetagende Hammer & Son med Henrik Hammer i spidsen åbnede i 2019.

Ny erhvervsbog
Omkring 100 repræsentanter fra det lokale erhvervsliv var troppet i destilleriets store lade til et par festlige timer, der foruden de lokalt producerede dråber bød fejringen af otte såkaldte gazellevirksomheder og ikke mindst lanceringen af Lejre Erhvervsforums nye bog 'Vores Erhvervsliv - Handl Lokalt'. En udgivelse der tegner 160 miniportrætter af lokale virksomheder.

- Den kan hjælpe tre steder. Den kan hjælpe jer med at få nye kunder, Lejre Erhvervsforum kan bruge den til at gøre os synlige og hjælpe med at hverve medlemmer, og så kan Lejre Kommune, synliggøre, at der er et driftigt og spændende erhvervsliv her i kommunen, konkluderede Johan Scheel, bestyrelsesformand i Lejre Erhvervsforum.

Formanden kunne samtidig glæde sig over, at selve foreningen er inde i en positiv udvikling.

- Vi er glade for, at Lejre Erhvervsforum har fået 78 nye medlemmer i 2019, oplyste Scheel, der samtidig fremhævede erhvervskonferencen på Ledreborg Slot tilbage i oktober måned som et positivt tiltag, der har bidraget til medlemsfremgangen.

Nye virksomheder
Lejres borgmester Carsten Rasmussen rettede opmærksomheden mod rammerne om årets nytårskur, som et godt eksempel på en virksomhed i Lejre anno 2020.

- Vi er ikke en kommune med de her store industrikvarterer. Til gengæld har vi en rigdom af virksomheder spredt ud over vores landsbyer, hvor I hver især finder jeres plads i de små samfund, lød det i Carsten Rasmussens tale, der samtidig leverede en status på det forgangne år i Lejres erhvervsliv set med kommunale øjne.

- Vi har i 2019 sendt velkomsthilser ud til cirka 200 virksomheder, som er kommet til Lejre i årets løb. Vi har solgt fire erhvervsgrunde i Gevninge, så nogle af vores lokale virksomheder kan udvikle sig og vokse. Og vi kunne godt have kommet af med flere, lød det fra borgmesteren.

At flere ønsker at drive virksomhed i kommunen er dog ikke helt uden problemer.

Den kommunale sagsbehandlingstid på erhvervsområdet er steget, fordi ansøgningerne er blevet flere, forklarede borgmesteren.

- Vi mærker, at mange gerne vil noget her i Lejre. Der skal udarbejdes nye lokalplaner og udstedes miljøtilladelser. Det er rigtig godt. Det der er til gengæld mindre godt, hvis nogle af jer går og bliver lidt utålmodige, sagde Carsten Rasmussen, der ikke havde nytårsløfter om en bedring på området med til forsamlingen på destilleriet i Vintre Møller.

- Flere stillinger skal finansieres krone for krone ved besparelser på andre områder, fortsatte han.

Gazeller hyldet
Dermed kunne nytårskuren gå i sin mest festlige fase med fejringen af otte nyslåede gazellevirksomheder, der har det tilfælles, at de hyldes for at have fordoblet omsætningen over en fireårig periode.

- I har vist, at I er levedygtige virksomheder i udvikling, fastslog Carsten Johnsen fra revisionsfirmaet Beierholm, der præstenterede vinderne. De otte gazeller er Alletiders VVS, Træhuse.dk, World Games Jukebox Udlejning, E.H. Stål Maskinværksted, Copenhagen Interior Design, Hardwood Partners, Global Facility Service og C7 Consulting.

Tip os


mcred@sn.dk

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk