6. august 2021
Deltagerne travede Lejre Kommune tynd i weekenden. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Deltagerne travede Lejre Kommune tynd i weekenden. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se alle billederne: Frivillige gik, cyklede og løb sig til sekscifret resultat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se alle billederne: Frivillige gik, cyklede og løb sig til sekscifret resultat
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. juni 2021 kl. 14:03
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: Vurderet ud fra fremmødet på Trekanten lørdag formiddag, var resultatet måske ikke så overraskende.

Over 100 mennesker stod nemlig klar i det centrale Kirke Hyllinge for at tage del i åbningen af Stafet For Livet Lejre 2021, mens langt flere fulgte med på Facebook fra alle hjørner af kommunen.

Under to døgn efter han selv havde indtaget talerstolen, kunne stafettens førstemand så gøre regnebrættet op. 100.000 kroner lyder det indsamlede beløb på, efter 375 deltagere har gået, løbet og cyklet 6500 kilometer til sammen svarende til en smuttur fra Kirke Hyllinge til Malaga - og tilbage igen.

- Det er med afstand det næstbedste resultat i stafettens historie og mere end dobbelt op i forhold til sidste år, hvor vi for første gang lancerede stafetten som en begivenhed, hvor vi er sammen - hver for sig, fortæller en glad Torkil Werner Jørgensen, formand for Stafet For Livet Lejre.

- Fantastisk indsats
Han retter en varm tak til samtlige deltagere, frivillige, samarbejdspartnere og sponsorer for indsatsen under dette års velgørende tilløbsstykke til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

- Jeg er meget tilfreds, for alle har ydet en fantastisk indsats, siger Torkil Werner Jørgensen.

Spoler vi tiden tilbage til Trekanten i Kirke Hyllinge lørdag formiddag, kunne de fremmødte foruden formandens velkomst lytte til borgmester Carsten Rasmussen (S), der sammen med flere kommunalbestyrelsesmedlemmer også var troppet op for at bakke op om stafetten.

- Vi bevæger os i den natur, som vi er blevet dus med i den tid, der er gået. Vi bevæger os for at bekæmpe sygdom. Vi bevæger os for at fejre fællesskabet. Vi bevæger os for livet, konkluderede Lejre-borgmesteren bogstaveligt talt foran adskillige rullende kameraer ved stafettens egen sendevogn.

Stemningsfuld ceremoni
Dernæst stemte alle på pladsen i med 'Giv os lyset tilbage', hvorefter deltagerne bevægede sig ud i det omkringliggende landskab for at tilbagelægge korte som mere udfordrende distancer i det lune sommervejr.En øvelse der døgnet igennem blev spejlet rundt omkring i hele Lejre Kommune. Efter en pause under den dramatiske landskamp fortsatte programmet med blandt andet lysceremonien, der også i år blev en stemningsfuld oplevelse.

- Samlet set er der solgt mindst 300 lysposer, og det må siges at være meget flot, fortæller Torkil Werner Jørgensen.

Skjold på rejse
Lørdag eftermiddag stod den på det såkaldte Mærkesagsmøde med deltagelse af lokale politikere såvel som Kræftens Bekæmpelses direktør Jesper Fisker. Efterfølgende blev det besluttet at flytte den annoncerede auktion til efter afslutningsceremonien søndag formiddag, hvilket viste sig at give pote, da budkrigen gik i gang.

Mod slutningen af stafet-døgnet indtraf desuden tidspunktet, hvor et særligt skjold blev overdraget til det nystiftede cykelhold 'Team Skjold', der dernæst fragtede det syd på. Et tegn på at Stafet For Livet Lejres centrum efter planen rykker ned i den anden ende af kommunen til næste år.

- Meningen er, at vi fortsætter med at flytte stafettens base fra år til år, forklarer Torkil Werner Jørgensen.

For selvom det fortsat er planen, at det skal være fleksibelt og let at deltage, giver det samtidig god mening at fastholde en egentlig fysisk base, lyder det.

- Det er mit indtryk, at det betød meget for folk at komme ud og være sammen med andre mennesker. Sammen har vi virkelig fået sat Stafet For Livet Lejre på landkortet, siger Torkil Werner Jørgensen.

Tip os


mcred@sn.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk