16. juli 2019
Trine Dyrholm har netop modtaget prisen for bedste skuespillerpræstation ved Göteborg Film Festival. Hun fik prisen for sin rolle i den danske film Dronningen. Foto: Rolf Konow
Trine Dyrholm har netop modtaget prisen for bedste skuespillerpræstation ved Göteborg Film Festival. Hun fik prisen for sin rolle i den danske film Dronningen. Foto: Rolf Konow
Foto: Rolf Konow/Rolf konow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Scoop: Filmfestival klar med tre snigpremierer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Scoop: Filmfestival klar med tre snigpremierer
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. februar 2019 kl. 11:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Der bliver budt på film med skæve og tankevækkende historier - heraf et par prisvindende film - gode samtaler om film, gallaforestilling og al den anden festivitas, der altid er omgiver den lokale filmfestival.

Fredag åbnes der med den nye danske film 'Danmarks Sønner', som har Zaki Youssef, det unge stortalent Mohammed Ismail Mohammed og Rasmus Bjerg i de bærende roller.

Snigpremiere
Filmen er instrueret og skrevet af Ulaa Salim, der får sin debut som både spillefilmsinstruktør og -manuskriptforfatter. Der er tale om en snigpremiere på filmen, der har først har officiel premiere den 11. april.

Lørdag eftermiddag den 9. marts vises 'Cutterhead' (ligeledes en snigpremiere), instrueret af Rasmus Kloster Bro. I rollerne finder man Christine Sønderris, Samson Semere, Kresimir Mikic og Salvatore Striano.

Den efterfølges kl. 17:00 af den Robert-prisvindende kortfilm 'Maja', instrueret af Marijana Jankovic.

Galla med 'Dronningen'
Lørdag den 9. marts er det om aftenen tid for festivalens gallaforestilling og tredje snigpremiere, 'Dronningen', med Trine Dyrholm i den dominerende hovedrolle. Filmen, der er instrueret af May El-Toukhy, vandt publikumsprisen ved Sundance filmfestivalen i USA og modtog hele tre priser ved Göteborg Film Festival: publikumsprisen for Bedste Nordiske film, bedste skuespiller (der opereres ikke med kønsopdelte skuespillerpriser) og Bedste Nordiske Film.

Von Trier lukker festival
Søndag den 10. marts bliver en mere eftertænksom dag, hvor filmjournalisten og filmanmelderen Christian Monggaard er i fokus to gange. Først ved en forestilling søndag formiddag, hvor han causerer over Olsenbandens 50-års jubilæum. Monggaard er aktuel med hyldestbogen 'Olsenbanden'. Efterfølgende vises 'Olsenbanden på sporet'.

FilmFestiHvalsø 2019 sluttes af med Christian Monggaards causeri over Lars von Triers skaberværk og betydning for dansk film. Von Triers seneste film, 'The House That Jack Built' runder festivalen af.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk