27. september 2021
Maj-Britt Skjoldan har taget initiativ til fælles madlavning og spisning i Gevninge. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Maj-Britt Skjoldan har taget initiativ til fælles madlavning og spisning i Gevninge. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sammen om maden i Gevninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sammen om maden i Gevninge
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. september 2021 kl. 10:10
Af Tomas Skov

Gevninge: - Jeg syntes, der manglede noget i Gevninge. Vi har mange nye tilflyttere, og folk skal lære hinanden at kende. Her er også mange børnefamilier, og de har travlt, så det er en fin måde at møde nye mennesker på, siger Maj-Britt Skjoldan, der selv har boet i Gevninge siden 1989.

Hygge om bordet
Hun har taget initiativ til Facebookgruppen 'Madgruppen God mad i Gevninge', og det betyder i praksis fællesspisning i hendes eget hjem på Gevninge Bygade 36A. Deltagerne splejser om udgifterne og medbringer selv deres drikkevarer, og de mødtes for første gang onsdag den 1. september.

Her startede deltagerne så kl. 16, for at lave hjemmelavede pizzaer sammen og nyde dem i fællesskab omkring Maj-Britts spisebord, indtil arrangementet sluttede kl. 20.

- Det var superhyggeligt. Vi var otte, og det er en start, fortæller initiativtageren, der allerede kan tælle 66 medlemmer i Facebookgruppen.

Plads til flere
Og det er netop blot en start, for fremover kommer fællesspisningen til at foregå hver uge på rullende hverdage fra mandag til torsdag i hjemmet i Gevninge Bygade. Næste gang er således torsdag den 9. september, hvor den står på mørbradruller med ris og salat.

- Vi kører med et rul på hverdagene, så folk har mulighed for at passe deres fritidsinteresser, og så forskellige mennesker kan lære hinanden at kende, fortæller Maj-Britt Skjoldan, som anslår, at der kan sidde op til 14 ad gangen omkring hendes spisebord.

- Og skulle det blive en megasucces hen ad vejen, så må vi købe nogle foldeborde, siger hun.

Tip os


mcred@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk